Elazığ'da 'Hayat Boyu Öğrenme' Projesi

Elazığ'da, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi–2 Projesi' toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin çok önemli eğitim faaliyeti olduğunu söyledi.

Projenin kente yapacağı katkılara değinen Bağlıtaş, 'Bu projenin, hayat boyu öğrenmeyi ne kadar geliştirdiğini, ne şekilde geliştireceğini, nelerin yapılacağını bir haftalık çalıştay süreci içerisinde tespit edeceğiz.' dedi.

Mili Eğitim Bakanlığı Eğitim Uzmanı Mehmet Cesur ise, hayat boyu öğrenmenin, örgün ve yaygın her türlü eğitim faaliyetini kapsadığını söyledi.

Bilgi ve öğrenme alanlarının sürekli değiştiğini işaret eden Cesur, şunları kaydetti:

'Günümüzde özellikle insan kaynakları kapasitesi ve istihdam alanında yaşanan gelişmeler bizleri söz konusu alanlarda çeşitli güncellemeler yapılmasına mecbur kılmaktadır. Birey hangi yaşta olursa olsun eğitim seviyesi ne olursa olsun hayat boyu öğrenmenin bir parçası olabilmektedir. Burada bireylerin özelliklerinin, zamanın ve yerin hiç bir kısıtlaması yoktur.'

Kaynak: AA