Elazığ'da 'Hayat Boyu Öğrenme Planı Çalıştayı'

Türkiye’de öğrenme kültürünü geliştirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Hayat Boyu Öğrenme Planı Çalıştayı’ Elazığ’da yapıldı,

Elazığ'da 'Hayat Boyu Öğrenme Planı Çalıştayı'
’Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye’ sloganıyla farkındalık oluşturmak ve öğrenmeye katılım oranını artırmak amacıyla Elazığ’da özel bir otelin salonunda "Hayat Boyu Öğrenme Planı Çalıştayı" organize edildi. Çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Uzmanı Mehmet Cesur, Elazığ, Malatya, Erzincan ve Batman’dan bir çok eğitimci ile davetli katıldı.

Çalıştayın geleceğe yönelik olarak atılacak adımların ve uygulanacak stratejilerin belirlenmesi açısından yararlı gördüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş,"Peygamberimiz bir hadisi şerifinde, ’Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz’ diye belirtilmektedir. Bugün hayat boyu öğrenme çatısı altında yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar büyük bir ölçüde bu hadisin hayata yansıması ve uygulanmasından başka bir şey olmadığını düşünüyorum" dedi.

İnsanların hayat boyu öğrenmenin bir parçası olduğunu aktaran Uzman Mehmet Cesur ise, "Eğitimin okul öncesi eğitimden başlayıp üniversiteyle son bulduğu sınırları olan bir sürece sıkıştırılamadığı öğrenme sisteminde, bireylerin yetenekleri, bilgi ve yeterlilikleri ömür boyu geliştirilmeye çalışılır. Bu kapsamda uygulanan öğrenme ve öğretim teknikleri bireylerin yeteneklerini arttırırken yeni bilgiler edinmelerini sağlamaktadır. Proje kapsamında 6.9 milyon Euro bütçe kaynak ile Türkiye’deki hayat boyu öğrenme sistemine yeni stratejik politika ve güncellemeler kazandırılacaktır" diye kaydetti.

Çalıştayda katılımcılara eğitim semineri verildi.

Kaynak: İHA