Canpolat Açıklaması 'Avrupa Birliği Yıkılmaya Başladı'

Uluslararası Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, Hollanda’nın Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ülkeye giriş izni vermemesine ilişkin açıklama yaptı. Canpolat, "Avrupa Birliği yıkılmaya başladı" dedi.

Canpolat Açıklaması 'Avrupa Birliği Yıkılmaya Başladı'
Uluslararası Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, Hollanda’nın Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ülkeye giriş izni vermemesine ilişkin yaptığı açıklamada "Sözde demokrasi ve insan hakları için Türkiye’yi her fırsatta aşağılayan yapı bu defa kendi tabirleriyle aşağılık saydıkları hareketlerini sergilediler" dedi.

Canpolat açıklamasında "Hollanda, Rotterdam kentinde Cumartesi akşamı bir referandum etkinliğine katılması planlanan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ülkeye giriş izni vermemesi kabul edile bilir bir durum değildir. Aziz milletimiz bu olaydan aşırı derece incinmiştir.

Avrupa Birliği kendi koyduğu kuralları uygulamakta sorun yaşamaktadır. İnsani ve hukuki suç işlenmiştir. Bayan bir bakana veya sırandan bir erkek vatandaşımıza dahi bu tür yaptırımları asla kabul etmemiz söz konusu dahi değildir. Osmanlı Ocakları teşkilatlarımıza Hollanda da oluşum için sorun çıkaran, sözde hoşgörü ve insan hakları savunucularının sosyoloji ve psikoloji sorunları olduğu gözükmektedir. Derhal bu skandala sebep olanların doktor kontrolünden geçmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun uçağının Hollanda’ya iniş izninin verilmemesine tepki veren vatandaşlar, dün gece geç saatlerde Hollanda’nın İstanbul Büyük Elçiliğinin önünde toplandı. Topluluğa destek ziyareti gerçekleştiren ve İstanbul Osmanlı Ocakları teşkilatlarını Büyükelçilik önüne toparlayan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’dan da tepki geldi. Hollanda Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapan Canpolat şunları söyledi: "Sonuna Kadar haklı olduğumuzu göstermemiz ve bilmemiz gerekiyor. Ülkemizdeki Devlet yöneticilerimizin dünyanın hiçbir yerinde engellenmesine göz yumamayız. Aziz milletimizi temsil eden yöneticiler aşağılanmıştır. Bunlara müsaade edemeyeceğiz. Bu tavırlar vatanımızı böldürmek için çalışan şebekelerin işidir. Vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Birliğimizi bozdurmayacağız. Türk varlığını dünyanın her yerinde yeniden göstermeye ant içtik. 16 Nisan Referandumu var olma veya yok olma referandumudur. Bunların sorunu 16 Nisan’da evet çıkacak olmasından duyulan rahatsızlıktır. Aziz Türk Milleti şunu iyi bilmektedir. Biz devlet yöneticilerimizi tarihin tüm sayfalarında hiç kimsenin aşağılamasına izin vermemiş bir milletiz ve bugün her zamankinden daha fazla birliğimize, beraberliğimize ilgi göstermemiz gerekmektedir. Devlet büyüklerimize, devlet yöneticilere her zamankinden daha fazla saygı duymamız gerekir’’ dedi.

Kaynak: İHA