Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

'Hangi siyasi partiden olursak olalım, istersek hiçbir siyasi partiden olmayalım, bir tek hedefimiz vardır, evlatlarımıza yaşanacak bir Türkiye armağan edelim'.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 'Hangi siyasi partiden olursak olalım, istersek hiçbir siyasi partiden olmayalım, bir tek hedefimiz vardır, evlatlarımıza yaşanacak bir Türkiye armağan edelim.' dedi.

Feyzioğlu, Giresun Barosunca Belediyenin Vahit Sütlaş Sahnesi'nde düzenlenen 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Almanya, Danimarka, İsveç ve Hollanda'yı çifte standartları sebebiyle kınadığını söyledi.

'Benim particilikle bir alakam yok. Hiçbir siyasi partiyi ne yönetiyorum ne temsilcisiyim ya da ne yaptıklarıyla ne de yapmadıklarıyla ilgileniyorum' diyen Feyzioğlu, şöyle devam etti:

'Gidiyoruz oyumuzu veriyoruz, o kadar. Zaten iş particilik meselesi olsaydı bu insanlar bir araya gelmezdi, sizler de buraya gelmezdiniz. Buradaki mesele başka. Çok daha üst bir sorun var. Buradaki mesele Türkiye Cumhuriyeti tek parça kalacak mı, kalmayacak mı? Elbette kalacak. Türkiye Cumhuriyetini tek parça geleceğe taşıyacak olan ne biliyor musunuz? Amasya'da Mustafa Kemal'in ilan ettiği o ruhun yeniden doğuyor olması. Türk milletinin geleceği, yüce Türk milletinin azim ve kararlılığıdır. O azim ve kararlılık doğmuştur. O azim ve kararlılık Giresun'da vardır, gittiğimiz her yerde şükürler olsun vardır. Bir Kuvayımilliye hareketi doğmuştur.'

Feyzioğlu, tek hedefinin gelecek nesillere yaşanacak bir Türkiye armağan etmek olduğunu vurgulayarak, şunları aktardı:

'Bu işin particiliği yok. Burada siyasi parti temsilcileri var. Herkes parti rozeti çıkardı ve kimliğini bir kenara astı. Partiler arası çekişmeleri bıraktı. Bir tek hedefimiz vardır. Hangi siyasi partiden olursak olalım, istersek hiçbir siyasi partiden olmayalım, bir tek hedefimiz vardır, evlatlarımıza yaşanacak bir Türkiye armağan edelim. Bir talebimiz var sizden evlatlarınızın kahramanı olmanızı istiyoruz çünkü biz sizin evlatlarınızın kahramanı olmaya talibiz. Siz de bizim evlatlarımızın kahramanı olun. Partileri bırakın. Bugün parmaklarımız ayrı da olsa o kolumuz birdir. O kol asil Türk milletidir. Bunu söyleyip yola düşme, çalışma ve kazanma zamanı.'
Kaynak: AA