İçişleri Bakanlığından Sosyal Projelere Destek Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığının sosyal projelere desteği devam ediyor. Projeler için yardım almak isteyen dernekler 13-31 Mart arası başvuruda bulunabilecekler. Bakanlık, 2010 yılından bugüne kadar 81 ilden bin 411 dernek projesine 78 milyon 421 bin 508 TL’lik yardımda bulundu.

İçişleri Bakanlığı, 2010 yılından bu yana her yıl derneklere, projeleri karşılığında destek vermeye devam ediyor. Bakanlık, bugüne kadar 81 ilden bin 411 dernek projesine 78 milyon 421 bin 508 TL’lik yardımda bulundu.

Kadınlar ve çocuklar öncelikli

Yardım yapılan projelerin büyük bir kısmını sosyal içerikli projeler oluşturuyor. Aile ve toplum değerlerinin korunması ve geliştirilmesine, insan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesine, gençlerin, kadınların ve engellilerin girişimciliğini, liderlik vasıflarını ve istihdamını arttırmaya; çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara, terör olaylarına maruz kalmış vatandaşlara yönelik sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetler içeren projelere öncelikli olarak destek veriliyor. 2010-2016 yılları arasında 192 kadın ve aile projesine toplam 10 milyon 411 bin 617 TL yardımda bulunuldu.

2017 için başvurular Pazartesi başlıyor

İçişleri Bakanlığı, 2017 yılı için desteklenecek proje konularını belirledi. Projeye ilişkin belirlenen konular şöyle:

“Aile ve toplum değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik projeler, insan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesine yönelik projeler, karar alma mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyalogunun arttırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler, toplumda huzur ve barışı temin etmek üzere farklı toplum kesimleri arasında uzlaşı, işbirliği ve etkileşimi artırmaya yönelik projeler, gençlerin, kadınların ve engellilerin girişimciliğini, liderlik vasıflarını ve istihdamını arttırmaya yönelik projeler, çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik projeler, kültür, tarih ve medeniyet değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve ihyasına yönelik projeler, eğitim, kültür, sağlık, spor konulu projeler, madde bağımlılığı ile mücadeleyi konu alan sosyal içerikli projeler, şehit yakınları ve gaziler ile terör olaylarına maruz kalmış vatandaşlara yönelik sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetler içeren projeler, toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlamaya ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunulmasına yönelik projeler.”

Bu konularda projelerini hazırlayan dernekler, başvurularını, 13 Mart - 31 Mart 2017 saat 17.00’ye kadar https://sso.dernekler.gov.tr/ adresinde yer alan Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak yapabilecekler. Program kapsamında desteklenecek proje konuları, desteğin miktarı ve kapsamı, kimlerin başvurabileceği, başvurunun nasıl ve nereye yapılacağı konuları ile ilgili detaylar ise PRODES’te yer alan, https://www.dernekler.gov.tr/media/templates/dernekler/images/folder/2017_basvuru_rehberi.pdf linkindeki ’Başvuru Rehberi’nden öğrenilebilecek.
Kaynak: İHA