Baykal'dan Hollanda Değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Hollanda’nın tutumuna karşı, "Bu hiçbir şekilde kabul edilebilir bir olay değildir. Böyle bir olayı Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir vatandaşımızın hazmetmesi mümkün değildir. Bu bizim unutmayacağımız ağır bir travmadır. Kendimi rencide olmuş hissediyorum" açıklamasında bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ’Anayasa Değişikliğine Hayır’ mitingine katıldı.

Hollanda’nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik tutumunun ardından başlayan krize bir tepki de Baykal’dan geldi. Hollanda’nın bu tutumunun hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirten Baykal, "Dün maalesef Cumhuriyet tarihimizde maruz kalmadığımız çok büyük yanlışlıklara, haksızlıklara maruz kaldık. Türkiye Cumhuriyeti’nin iki Bakanı, birisi uçağının inmesine izin verilmediği için ülkeye girme noktasından geri çevrildi. Bir başkası konsolosluğa 30 metre kala durduruldu ve sınır dışı edildi. Böyle bir olay hepimizi derinden yaralamıştır. Böyle bir acı olaya muhatap olmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin iki temsilcisinin dünyanın önemli ülkesinde böyle bir olaya maruz kaldığına tanık olmak, bunu izlemek beni derinden yaralamıştır. Böyle bir olayı Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşımızın hazmetmesi mümkün değildir. Bu bizim unutmayacağımız ağır bir travmadır. Kendimi rencide olmuş hissediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin rencide olduğunu hissediyorum. Böyle bir muameleyi Türkiye hak etmedi. Bu olay yanlıştır. Bu olay Türkiye’nin hiçbir zaman tasavvur edemeyeceği bir muameleye maruz bırakılabileceğini, hiçbir şekilde kabul edilemez bir muameleye Türkiye’nin maruz bırakılabileceğini acı biçimde göstermiştir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA