Baharda Kar Yağışı Turizmcileri Sevindirdi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şu günlerde etkili olan karın ardından kayak tutkunları snowboard, kayak ve kızak kaymanın keyfini yaşadı Otel işletmecisi Saraçoğlu: 'İnşallah son yağan karla nisan ayının ortalarına kadar yerli ve yabancı turistlere kayak keyfini yaşatacağız'.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde son yağan karın ardından kayak tutkunları snowboard, kayak ve kızak kaymanın keyfini yaşadı.

Bölgede, ilkbaharın başlangıcının yaşandığı şu günlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi beyaz örtüyle kaplandı.

Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kentte, yüksek kesimlerde etkili olan kar, turizmcileri ve otel işletmecilerini sevindirdi.

Sarıçam ormanlarıyla kaplı Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 125 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgedeki bir otelin Genel Müdürü Mehmet Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayında kar yağmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Mart ayı olmasına rağmen kayak pistlerinin tamamında kayak yapıldığını anlatan Saraçoğlu, 'Kar yağışıyla kış turizminde hareketlilik gözleniyor. Çevre il ve ilçelerden gelen kayak severlerin yanı sıra batı bölgelerinden rezervasyon almaya başladık. İnşallah son yağan karla nisan ayının ortalarına kadar yerli ve yabancı turistlere kayak keyfini yaşatacağız.' dedi.

Kayak öğreticiliği yapan antrenör Şener Ağbaba da geçen yıla nazaran bu kış sezonunun daha iyi geçtiğini ifade ederek, 'Bu sene sezonumuz gayet güzel geçti. Son yağan karın kayak sezonunu 15 gün daha uzatacağını düşünüyorum. Şu anda otellerimizde rezervasyon artışı olduğunu öğrendik. Kayağın keyfini yaşamak isteyenleri Sarıkamış'a bekliyoruz.' ifadesini kullandı.

Kayak merkezinde toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom,1 snowboard pisti ile saatte bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip 4 telesiyej hizmet veriyor.
Kaynak: AA