12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü

Muş’ta 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü
Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, İstiklal Marşı’nın önemine vurgu yaptı. İstiklal Marşı’nın bir milletin kodlarını ve geleceğini ifade ettiğini belirten Vali Seddar Yavuz, "Bazı milli marşlar, sadece istiklalini, bağımsızlığını ifade ederken, bizim İstiklal Marşımız, bir milletin kodlarını, geleceğini ifade eder. Yani, nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi, nasıl bir insan olmamız gerektiğini, imanımızı, ihlasımızı, dinimizi, mücadelemizi, şehit ve gazilere verdiğimiz önemi anlatır. O yüzden İstiklal Marşımızın çocuklarımız tarafından, gençlerimiz tarafından ve milletimizin her bir ferdi tarafından sadece ezberlemek değil, sadece sözlerini değil, mutlaka özüyle anlaşılmalı ve hayatımızın bir parçası haline getirilmelidir" dedi.

Avrupa ülkelerine de tepki gösteren Vali Yavuz, Avrupa’nın gerçek yüzünü gösterdiğini dile getirdi. Vali Yavuz, "Üzülerek ifade etmem gerekir ki, 150 yıldır batı kutsayan İslam dünyası; batının vahşiliğini, alçaklığını son dönemlerde bir kez daha görüyor, tecrübe ediyor ve hatta hayal kırıklıkları yaşıyor. Oysa biz batının bir medeniyet timsali olmadığını, tek dişi kalmış canavar olduğunu, bütün zenginliğini mazlum milletleri sömürerek, onları katlederek elde ettiğini biliyoruz. İşte, dün de bu barbarlıklarını bir kez daha ortaya koydular. Ülkemizin Dışişleri Bakanını bütün diplomatik nezaket kurallarına aykırı olarak ülkelerine almamış daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Hanımefendiyi zorbalıkla ve asla diplomatik kurallara uymayan bir barbarlıkla sınır dışı ettiler. İşte, batının gerçek yüzü hep bu olmuştur, bu olmaya devam edecektir. Çözüm, bizim el ele, gönül gönle, baştan bir araya gelmemiz ve bu vahşi batıya karşı bin yıldır olduğu gibi tekrar bir şahlanışa geçmesidir" diye konuştu.

Birlik çağrısı da yapan Vali Yavuz, "Elbette memlekette nutuk atan çok ama nutuktan çok, daha fazla çalışmaya, birbirimizi daha fazla sevmeye ihtiyacımız var. İşte bu nedenle İstiklal Marşı’nı hepimiz sesimizi patlatırcasına söyledik. Bu inançla biz yeni baştan bin yıl daha hakkı hukuku haykırma devam edeceğiz. Aksi takdirde 12 Mart günü sadece burada Mehmet Akif kimdir, İstiklal Marşı nedir diye anlatırsanız, boşuna konuşursunuz. Biz bin yıldır bütün dünyaya karşı İslam’ı ve ilahi kelimetullahı hakim kıldık. Bugün geldiğimiz noktada, eğer Suriye, eğer Yunanistan, Hollanda bize tehdit oluşturuyorsa vay bizim halimize. Demek ki biz iyi çalışmıyoruz, demek ki birbirimizi sevmiyoruz, demek ki biz Kürt, Türk, Arap diye kavga ederken küffarın nasıl bir araya geldiğini, nasıl her daim Müslümanları katlettiğine şahit oluyorsunuz. Irak’ta 1 milyonun üzerinde insan katledildi, Suriye’de 1 milyon insan katledildi ve 10 milyon insan halen mülteci durumunda. Daha ne zaman uyanacaksınız, daha ne zaman hakkı ve hukuku arayacaksınız, daha ne kadar suskun kalacaksınız ey insanlar. Türkiye’nin işgal edilmesini mi bekliyorsunuz? Daha neyi bekliyoruz. Bu finali bizimle yapacaklar. O yüzden etrafımızdaki bütün İslam ülkelerini tek tek yok ediyorlar. Müslümanlar birbirlerini Allahû Ekber diyerek katlediyorlar. Artık uyanmalıyız, 1915 şartlarını yaşıyoruz, uyanın artık. Bu ülkede Türk-Kürt yok, bu ülkede Müslüman var ve bunların hedefi Müslümanları yok etmek, bu ülkeyi mülteci haline getirmek, paramparça etmek, namuslarına el uzatmak. Eğer biz bu şuuru edinemezsek korkarım bedeli çok ağır olur" ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz’un konuşmasından sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından günün anlam ve önemine belirten şiir, marş ve oratoryonun sunumunun ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA