Uluslararası Optimist Regatta Yarışları

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Uluslararası Optimist Regatta Yarışları'nın üçüncü gününde, 'Ülke Kupası' yarışını Türk sporcu Mustafa Can Öztuncel kazandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 5. Uluslararası Optimist Regatta Yarışları'nda, Ülke Kupası' yarışını Türk sporcu Mustafa Can Öztuncel elde etti.

Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi'nin bulunduğu İçmeler mevkisinden denize açılan sporcular, rüzgarlı havada dalgalara karşı da mücadele etti.

İki sınıfta 4 grup olarak 12 yarışın yapıldığı üçüncü gün sonunda, senior sınıfında Okyanus Arıkan birinciliğe yerleşti. Olumsuz hava şartları nedeniyle ikinci gün yarışları iptal edilen junior sınıfında ise ilk günün birincisi Mustafa Can Öztuncel yerini korudu.

- 'Ülke Kupası' yarışını Türk sporcu kazandı

Organizasyon kapsamında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 'Ülke Kupası' yarışı düzenlendi.

Senior ve junior sınıfından birer sporcu olmak üzere her ülkeden iki sporcunun katılabildiği organizasyonda şamandıra rotada yapıldı. Kıyıya yakın bölgede kurulan parkurda geçen mücadeleyi, yarışçıların takım arkadaşları, antrenörleri ve yakınları iskele üzerinden izledi. İskele üzerinde ülke bayrakları taşıyan sporcular, yarışan arkadaşlarına tezahürat yaptı.

Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Danimarka, Litvanya, Hollanda, Polonya, İsviçre, Slovakya, Tunus ve Ukrayna'dan sporcuların katıldığı yarışlarda, junior sınıfı yarışlarının da birincisi Mustafa Can Öztuncel, ilk sırada yer alarak kupayı Türkiye'ye kazandırdı.

Kıyıda sevinç gösterileri eşliğinde karşılanan Öztuncel, çok mutlu olduğunu söyledi. Omuzlara alınan Öztuncel'ın, daha sonra denize atılması renkli görüntüler oluşturdu.

Uluslararası optimist yarışları, yarın son gün mücadelesinin ardından düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: AA