Milletlerarası Anlaşmalar

Türkiye'nin Benin, Katar, AB ve Dünya Sağlık Örgütü ile çeşitli alanlarda imzaladığı anlaşmalara dair kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye'nin Benin, Katar, Avrupa Birliği (AB) ve Dünya Sağlık Örgütü ile çeşitli alanlarda imzaladığı anlaşmalara dair kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye ile Benin arasında, 6 Aralık 2016'da Ankara'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Benin Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması'nın onaylanması hakkındaki karara göre, taraflar arasında eğitim alanında iş birliğinin artırılması hedefiyle uzman öğretmen, öğrenci değişimi, teknik ve mesleki eğitim çerçevesinde deneyim paylaşımı, yeni teknolojiler konusunda tecrübe değişimi ve ortak araştırmalar yapılacak.

- Katar

Türkiye ile Katar arasında 18 Aralık 2016'da Trabzon'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Kültür Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nın onaylanması hakkındaki karara göre, taraflar kültür kurumları arasındaki ilişkileri geliştirmek için kültür, düşünce ve sanat alanlarında etkinlikler düzenleyecek, uzman heyetler karşılıklı ziyaretlerde bulunacak ve etkinlikler hakkında bilgi paylaşımında bulunacak.

- Dünya Sağlık Örgütü

Türkiye ile Dünya Sağlık Örgütü arasında 8 Aralık 2016'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi Arasındaki İki Yıllık İşbirliği Anlaşması 2016/2017'nin onaylanması kararına göre, ulusal sağlık yetkilileri ile söz konusu örgüt arasında iş birliği arttırılacak.

Ayrıca Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan diğer anlaşmalar şu şekilde sıralandı:

'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu Arasındaki Türkiye'ye İlişkin 'İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni' Altındaki Katılım Öncesi Yardım Aracından Sağlanan Topluluk Yardımına Yönelik Çok Yıllı 'İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı' ile İlgili Finans Anlaşmasını Değiştiren Finansman Anlaşmasının onaylanması.

IPA-II Türkiye İçin Çok-Yıllı İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Eylem Programına ait Finansman Anlaşması'nın eklerinde değişiklik yapılmasına ilişkin Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasında mektup teatisi yoluyla imzalanan ekli anlaşmanın onaylanması.'

Kaynak: AA