Milas'ta Yörükler Mest Etti

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği, Türk Halk Müziği Konseri ve Halk Oyunları Gösterisi ile kulakların pasını silmekle kalmadı, izleyenlere de oyunlarıyla görsel şölen sundular.

Milas'ta Yörükler Mest Etti
Milas’ta Yörük kültürünün yaşatılması adına çeşitli etkinlikler düzenleyen Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği üyeleri, 9 Mart’ta Milas Toplantı ve Düğün Salonu’nda sahne aldı. Yoğun katılımın yaşandığı geceye; CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Suat Özcan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılbey, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Demir ve Şaban Karakoç, gaziler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Milas Yörük-Türkmen Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, Yörük kültürünün ‘öz’ kültürümüz olduğunu ve bu kültürü yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Kiriş, “Kurulduğumuz 2011 yılından bu yana Milas’ta yaşayan Yörükler olarak pek çok etkinliğe imza attık. Etkinliklerle kendimizi, özümüzü anlattık. Ancak geçen yıl yaşanan terör olayları yüzünden ülke olarak çok acı çektik. Bir tarafta şehitlerimiz ve gazilerimiz acı çekerken bizler de bu acıyı yüreklerimizde hissettik. Bundan dolayı etkinliklerimize ara vermiştik. Fakat bu hain planları yapanların amaçladıkları Türk milletinin kabuğuna çekilmesiydi. Ama herkes şunu iyi bilsin biz Türk milletiyiz ve Toroslarda Yörük çadırlarında hala duman tüttüğünü görsünler. Her türlü hain planın karşısında dimdik ayaktayız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Sercan Ergun solo performansıyla sahne aldı ve daha sonra Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği oyun ekibi gösterisini sundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde Muğla ve Bodrum’dan gelen Yörüklerin oyun ekibi gösterilerini sergiledi. Daha sonra performanslarıyla büyük alkış alan Müzik Öğretmeni Ali Çakır’ın şefliğindeki Türk Halk Müziği Korosu ve Orkestrası, türkülerle geceyi şenlendirdi. Salondakilerin büyük keyif aldığı etkinlik, izleyenleri ve dinleyenler mest etti.
Kaynak: İHA