Memur Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması '16 Nisan'ı Hafife Almayın, Son Derece Önemli'

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu ülkede hayır çıkarsa göbek atacaklar, PKK, DHKPC, FETÖ, Almanya, Hollanda, Amerika ve İsrail’dir bu kadar net. Olay büyük fotoğraf büyük. 16 Nisan’ı hafife almayın, son derece önemli” dedi.

Memur Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması '16 Nisan'ı Hafife Almayın, Son Derece Önemli'
Ağrı’da Kültür Kongre Merkezinde üyeleriyle bir araya gelen Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu ülkede korku tünelleri bitiyor. Ülke vesayetten arınıyor. Demokrasi korku tünelinden çıkarken Ham demokrasi tam demokrasi olmaya ve ülkede zemin kurumsallaşmaya başlıyor. Bu sürecin altında en önemli katkı sunan kuruluş entelektüel kapasitesiyle dirayetiyle, cesaretiyle Memur-Sen ailesidir. Bu ülkede şapka kanunları var kim şapka takıyor Allah aşkına. Kanunu ihlal edenlere bir şey olmadığı ülkede itibarı olmayan Kenan Paşa’nın cenazesini taşıyacak 4 kişinin çıkmadığı adamın ihdas ettiği yönetmenliği bize yedirip yutturmak yakışıyordu, deyip takmıyoruz deyip itiraz edip cesaret örneği gösterip ve 8 Ekim 2013’te demokratikleşme paketinin başına kamusal alan yalanının tasfiyesini koyan geldiğimiz nokta itibariyle karargâh tada kadınların bu anlamda kendi inançlarını kullanmasına fırsat tanıyan tarihi yasağı tarih yapan, tarih yazan ve tarihe geçen teşkilata selam olsun” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki 3 ayın çok önemli olduğunu söyleyen Yalçın; “Önemli bir sürece girdik 16 Nisan’da bu ülkede vesayetin tamamen tasfiye olması oligarşi bürokrasinin sistemin millet iradesi üzerine ihdas ettiği dayatmacı tepeden inmeci yapıların tasfiye sürecidir. İşin tamamen millet iradesine ve millete rastlanma hikâyesidir. Onun için sistemin son atıkları hayır çığlıkları atarak sonuna kadar direnebilirler. Çünkü o hikâye kapanıyor. Milatla barışık, milletle kaynaşıp medeniyetiyle örtüşük bir politika izlemedikleri müddetçe bundan sonra seçim olduğunda hayır diye direten Türkiye’deki tepeden inmeci yapılan avucunu yalarlar. Son cumhurbaşkanlığı sisteminde seçiminde adaya değişikliğine giden Türkiye’deki statükonun temsilcileri biraz bize benzeyen muhafazakâr görünümlü istiklale marşını tam ezberleyememiş bir adayı getirdiler. Ekmek için bunu size sunuyoruz dediler, ama tutmadı. Demek ki ondan daha halkı okşayan birisini getirmeniz lazım o zamanda CHP olmuyor zaten. Anladık mı şimdi 16 Nisanı, bu milletle barışık olmayanların milletin tepesinde boza pişirme dönemi tarihin çöp sepetçine atılıyor bu kadar basit. Bu kadar net” şeklinde konuştu.

Kralın çıplak olduğunu gördüklerini belirten Yalçın, “Hiç kimse öyle sağa sola çekip hayra ilişkin millete makara okumasın, biz kralın çıplak olduğunu net görüyoruz. Kral çıplak ve millete anlatılamıyor hikâye. Onun için iştahları kabarıyor ve 10 yılda bir çöküyorlar. Türkiye 1946’dan sonra NATO konseptine dahil olmuş. Her 10 yılda bir sistematik bir müdahale var. Devletin derin gücü gladyo tarafı NATO konsepti tarafı sırasıyla yapıyor. Ve 12 Eylül olmadan 11 Eylül’de Amerika’ya bilgi geçiliyor darbe olacağına dair. Darbe olduktan sonra bizim çocuklar merak etmeyin diyorlar” diye konuştu.

Parlamenter sistemin rezalet olduğunu dile getiren Yalçın, “Kimse bize öyle demokratik zemin diye parlamenter sistemin faziletlerinden bahsetmesin biz bütün rezalet boyutunu biliyoruz. 16 Nisan’a ilişkin hikâyesini adam gibi derli toplu anlatıp millete hikâyenin gerçek boyutunu ifade edecek biri varsa sizsiniz. Siz üstünlük almadığınız zaman bu sürecin neye tekabül edeceğini hepiniz kestiriyor ve görüyor olmalısınız. Siyasetin hayır olarak şunlar bunlar demesi siyasetten bir argümandır. Ben hayırcılar PKK’lı DHKPC’li DAEŞ’li, FETÖ’cü, NATO’cu demiyorum. Ama şunu biliyorum. Bu ülkede hayır çıkarsa göbek atacaklar, PKK, DHKPC, FETÖ, Almanya, Hollanda, Amerika ve İsrail’dir bu kadar net. Olay büyük fotoğraf büyük. 16 Nisan’ı hafife almayın, son derece önemli. Eğer 16 Nisan’da bu ülkede hayır çıktığında kimlerin göbek atacağını, lokma dağıtacağını siz çok net biliyor ve görüyorsunuz. Memur-Sen ailesi, ülkenin düşünen kitlesi olarak üstünlük aldı. 81 il 100 büyük ilçe başta olmak üzere Türkiye genelinde bismillah diyerek alana inerek hedef 1 milyon 111 bin 111 üye, Memur-Sen davet tercihimiz ‘Evet’ diyerek bu süreçte üstünlük aldı, yola devam ediyor. Ellerimizi ellerinizin üzerine koyan yüreklerini yüreklerimizle birleştiren cesareti, heybeti ve bereketi oluşturan teşkilatın bütün üyelerine, liderlerine bugünü onurlandıran misafirlerine ayrı ayrı teşekkür ederek hepinize hürmetlerimi sunuyor” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA