İHA'lar Tespit Etti, Savaş Uçakları Vurdu

Uludere'de 7 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı Türkiye'ye sızma hazırlığında olan 1015 kişilik terörist grubuyla sıcak temas sağlayan güvenlik güçleri, teröristlerin 4'ünü İHA'ların tespitiyle hava harekatıyla, 3'ünü ise çıkan çatışmada etkisiz hale getirdi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde dün gerçekleştirilen hava destekli operasyona ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Teröristlerden 4'ü insansız hava araçları (İHA) tarafından belirlenen noktaların savaş uçaklarıyla vurulması sonucu, 3'ü ise çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 9 Mart saat 19.00'dan itibaren 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı 48. Hudut Tugay Komutanlığı emir komutasında, korucuların da katılımıyla Hudut Özel Harekat Taburu ile operasyon başlatıldı.

Uludere'de geçen yıl ağustos ayında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Tankçı Çavuş Ahmet Suna'nın adı verilen operasyonda, dün saat 07.30'dan itibaren Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye sızma hazırlığında olan 10-15 kişilik terörist grubuyla sıcak temas sağlandı.

İHA'ların desteğiyle PKK'lı teröristlerin mevzileri Kumar Tepe bölgesinde nokta olarak tespit edildi. Savaş uçakları tarafından ateş altına alınan mevzilerdeki 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı sıcak takip sonucu saat 14.30'da bölücü terör örgütünün Kumar Tepe bölgesindeki yaşam alanları ve mevzilendikleri bölgelere girildi. Teröristlerin kaçışını engellemek amacıyla hava hücum harekatı ile bir Jandarma Özel Harekat Bölüğü, Aluşboğazı bölgesine indirildi. Kumar Tepe bölgesinde teröristlerin saklandıkları yerde yeniden sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 3 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildi.

Çatışma bölgesinde 2 doçka uçaksavar silahı, 4 kalaşnikof piyade tüfeği, 4 bin 730 adet doçka mühimmatı, 278 adet M-16 mühimmatı, çok sayıda el yapımı patlayıcı düzeneği, bombalı araç saldırı krokisi,şifre ve kod tablosu, 5 ton mazot,propaganda maksatlıfilm ve eylem görüntülerinin yer aldığı 124 adet CD, 2 jeneratör, çok miktarda tıbbi malzeme, 3 su deposu, operasyonlarda verdikleri kayıpmiktarlarını, lojistik kayıtlarını, eleştirelyorumları ve propagandaları içeren örgütsel dokümanlar ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.
Kaynak: AA