'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Buluşması'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Köylü:'Türkiye'de 93 yılda 65 tane hükümet kurulmuş. 93 yılda 65 tane hükümet kurulunca istikrar olmuş mu? Demek ki bu sistemde yani şu andaki sistemde istikrar kolay kolay olmuyor'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Türkiye'de 93 yılda 65 hükümet kurulduğunu belirterek, '93 yılda 65 tane hükümet kurulunca istikrar olmuş mu? Demek ki bu sistemde yani şu andaki sistemde istikrar kolay kolay olmuyor.' dedi.

Partisinin il başkanlığınca kent merkezindeki düğün salonunda düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Buluşması' etkinliğine katılan Köylü, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin birçok alanda fayda sağlayacağını söyledi.

Mevcut sistemde iki başlılık olduğunu belirten Köylü, bu nedenle sistemin artık yürümeyeciğini anlattı.

'Bu iki başlılıktan dolayı kriz de çıkabilir, sıkıntı da çıkabilir.' diyen Köylü, şunları kaydetti:

'Bunun ortadan kalkması lazım. Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesindeki en önemli sebeplerden bir tanesi istikrarı sağlamak için seçimlerin 1 yılda, 2 yılda, 6 ayda değil, 5 yılda bir yapılması ve hükümet krizlerinin önüne geçilmesi. Kanunlarımızda 'Seçimler 5 yılda bir yapılır.' diyor. Biz daha birkaç yıl önce 4 yıla çevirdik. Türkiye'de 93 yılda 65 tane hükümet kurulmuş. 93 yılda 65 tane hükümet kurulunca istikrar olmuş mu? Seçimler 5 yılda bir mi yapılmış? 93'ü 5'e bölsek 65 falan yapmaz, 25 bile çıkmaz. İşte bu, bizim önümüzdeki en büyük örnek.

Demek ki bu sistemde yani şu andaki sistemde istikrar kolay kolay olmuyor. Partiler çoğunluk sağlayamıyor. Tek parti çoğunluk sağlayıp iktidara gelse bile kendi içerisinde bile hükümet değişiklikleri oluyor. Hükümet krizlerini ortadan kaldırmak, istikrara kavuşmak için yürütmenin tek elde toplanması gerekiyor. '

Köylü, 'Sayın Kılıçdaroğlu, 40 kişilik yolcusu olan bir otobüsü 2 şoförün kullandığını söylüyor. '80 milyonluk ülke bir kişiye nasıl emanet edilir?' diyor. Onun hesabına göre yaparsak. İki şoför, otobüsü aynı anda kullanmıyor. İkisi yan yana oturup kullansa zaten uçuruma yuvarlar. ' ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve AK Parti İl Başkanı Halil Uluay da selamlama konuşması yaptı.
Kaynak: AA