Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü, Elazığ'da

Bakan Özlü: 'Maalesef Alman makamları Hollanda da dahil birtakım zorluklar çıkarıyorlar. Onlar sonuçların 'hayır' çıkması noktasında aslında bir nevi destek veriyorlar. Yani 'hayır' çıkmasını istiyorlar' 'Türkiye'de Rusların, Rusya'da Türklerin yatırımları var. İki komşu ülkenin ilişkilerinin iyi olması çok doğal ve iyi bir süreçte devam ediyor'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Almanya'da bazı bakanların yapacağı toplantıların iptal etmesine ilişkin, 'Maalesef Alman makamları Hollanda da dahil birtakım zorluklar çıkarıyorlar. Onlar sonuçların 'hayır' çıkması noktasında aslında bir nevi destek veriyorlar. Yani 'hayır' çıkmasını istiyorlar.' dedi.

Bakan Özlü, temasları kapsamında geldiği Elazığ'da, Vali Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etti. Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Özlü, burada yaptığı konuşmada, Elazığ'ın cazibe merkezleri bölgesinde olduğunu ve burada yatırım yapmak isteyen sanayicilerin yatırım sahası ihtiyaçlarını gidermek amacıyla görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.

Elazığ'da yeni organize sanayi bölgelerinin kurulabilmesi ve mevcutların genişletilmesi için çok sayıda talebin bulunduğunu vurgulayan Özlü, ihtiyaç duyulan sanayi parsellerini oluşturmak için çalışacaklarını kaydetti.

Yeni bir organize sanayi bölgesi kurulması veya mevcutların geliştirilmesi konusunda destek sağlayacaklarını açıklayan Bakan Özlü, bakanlıklarının organize sanayi bölgelerinin kurulması konusunda destek veren, maddi katkı sağlayan bir konumu olduğunu, Elazığ'da da onları görüşeceklerini ve bir karara varacaklarını bildirdi.

16 Nisan'da halk oylamasına gidileceğini anımsatan Özlü, referandum sürecinde, Milliyetçi Hareket Partisi ile (MHP) beraber hazırlanan bir paketin söz konusu olduğunu, bu paketin daha iyi anlatılabilmesi noktasında kentte sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla temasların gerçekleştirileceğini ve kendi politikalarını anlatacaklarını aktardı.

- Almanya'da bazı bakanların yapacağı toplantıların iptal edilmesi

Bir basın mensubunun, 'Almanya'nın bizim bakanlarımıza karşı tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine Bakan Özlü, şöyle konuştu:

'Bir defa çok çirkin, Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın Türk var. Bunların bir kısmı hem Alman hem Türk vatandaşı. Yani Türkiye'de bir referandum süreci var. Yurt dışında yaşayan Türkler de oy kullanıyorlar. Referandum sürecinde anayasa değişikliği paketinin oradaki Türklere anlatılmasında, izah edilmesinde aslında hiçbir behis yok. Maalesef Alman makamları Hollanda da dahil birtakım zorluklar çıkarıyorlar. Onlar sonuçların 'hayır' çıkması noktasında aslında bir nevi destek veriyorlar. Yani 'hayır' çıkmasını istiyorlar. Türkiye'de kimlerin 'hayır' çıkmasını istediğini düşünürseniz yaklaşım çok manidar.'

- Türkiye Rusya ilişkileri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaret ve iki ülke arasında yapılan anlaşmaların sorulması üzerine Özlü, Rusya ile ilişkilerin düzeltildiğini, bunun aşağı yukarı 6 aydır ilerleyen bir süreç olduğunu vurguladı.

Bakan Özlü, 'İnşallah daha da iyi olacak. Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin bozuk olmasının hiç bir anlamı ve sebebi yoktur. İki komşu ülke, tarihten beri ilişkilerimiz var. Türkiye'de Rusların, Rusya'da Türklerin yatırımları var. İki komşu ülkenin ilişkilerinin iyi olması çok doğal ve iyi bir süreçte devam ediyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA