Aileler Arasındaki 1 Yıllık Husumet Barış Yemeğiyle Son Buldu

Şanlıurfa’da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından iki aile arasında bir yıl önce başlayan husumet düzenlenen barış yemeğiyle son buldu.

Aileler Arasındaki 1 Yıllık Husumet Barış Yemeğiyle Son Buldu
Haliliye ilçesine bağlı İpekyol Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl bir genç, tartıştığı tesisat ustasını boynundan bıçaklayarak öldürmüştü. Olay sonrası Bozkuş ve Demirkol aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için kentin illeri gelenleri Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Feridun Öncel ile işadamı Hadi Altun aracılık etti. Özel bir mekanda düzenlenen barış yemeği için aynı masada oturan taraflar, okunan dualar eşliğinde el sıkışarak aralarındaki husumete son verdi.

Barış yemeğine, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Barışın her iki aileye hayırlı olmasını dilediğinde bulunan Vali Tuna, "Katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Burada sağlanan barış her iki aileye de hayırlı olsun. Barış yemeği vesilesi ile her iki aile arasında bu zamana kadar vuku bulan bir soğukluğun giderilmesi gerçekleştirildi.

Dinimizce istenilmeyen bir durum dargınlık, küskünlük ve anlaşmazlık hem Allah katında hoş görülmüyor, hem de günümüz toplumunda hoş görülmeyen işlerdir. Bu adetlerde yavaş yavaş terk ediliyor. Bir suç işlenmişse bu suçun ferdiliği esas olmalı, o zaten cezasını çekiyor ve bundan başkalarının mağdur olmaması lazım. Ben burada görev yaptığım süre içerisinde kesinlikle böyle bir mağduriyete yol açılmaması için elimden geleni yapacağım. Kimse evini, köyünü, barkını terk etmek zorunda kalmayacaktır ve bundan rant elde etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Eğer yanlış yapan olursa da yakasına yapışacağız bunun böyle bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler, ikram edilen yemek ve tatlının ardından salondan ayrıldı.
Kaynak: İHA