ABD'li Senatörlerden 'Sınır Vergisi'ne Tepki

Cumhuriyetçi Parti senatörleri Cornyn ve Murkowski, sınır vergisi düzenlemelerinin Amerikalı tüketiciler için benzin fiyatlarını artıracağını savundu.

Cumhuriyetçi Partiden iki senatör, ABD Başkanı Donald Trump'ın uygulamaya koymak istediği sınır vergisi düzenlemelerinin Amerikalı tüketicilere ve ülkenin enerji sektörüne zarar vereceğini iddia etti.

IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansı'nda konuşan Cumhuriyetçi Parti Teksas Senatörü John Cornyn ve Alaska Senatörü Lisa Murkowski, Trump hükümetinin serbest ticareti kaldırarak ABD'nin komşularına sınır vergisi koyma planını değerlendirdi.

Cornyn, söz konusu planın uygulanması durumunda bunun Amerikalı tüketicileri olumsuz etkileyeceğini dile getirerek, 'Sınır vergisi düzenlemelerini inceledikçe endişem daha da artıyor.' dedi.

ABD'nin komşularıyla arasına sınır vergisi getirmesi durumunda Kanada ve Meksika'dan ithal edilen ham petrolün, tüketici ürünleri ve otomobillerin fiyatlarının artacağını bildiren Cornyn, bunun Amerikalı tüketiciler üzerindeki vergi yükünün artması anlamına geleceğini söyledi.

Alaska Senatörü Murkowski de sınır vergisi düzenlemelerinin kendi eyaletindeki tüketicileri olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, 'Alaska'daki insanlar için benzin fiyatlarını artıracak hiçbir şeye yanaşmıyorum.' diye konuştu.

ABD Senatosu Enerji ve Doğal Kaynaklar Komitesi Başkanı da olan Murkowski, hükümetin getirmek istediği sınır vergisi yasasının dikkatle incelenmesini istedi.

Her iki senatör, Trump'ın ABD'yi Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'ndan (NAFTA) çekme veya anlaşmayı yeniden müzakere etme konusunda acele davranılmaması gerektiğini savunarak, özellikle enerji kalemi başta olmak üzere ABD, Kanada ve Meksika'nın anlaşmayı yeniden müzakere edebileceğini belirtti.
Kaynak: AA