Suikast Girişimi Davasında 'Gizli Tanık' Başvurusu

Mahkeme Başkanı Baştoğ: 'Eski asker olduğunu tahmin ettiğimiz bir kişi, mahkememize konu olan suç iddiasıyla ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olduğu ve gizli tanık olarak ifade vermek istediğine dair dilekçe sundu. Dilekçeyi değerlendirip karar vereceğiz' Mahkeme heyeti ara kararı yarın açıklayacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada, bir kişi 'gizli tanık' olarak ifade vermek için başvuruda bulundu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının konferans salonunda görülen duruşmada, sanıkların talep dilekçelerini okuyan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, dilekçelerden birisinin gizli tanıklık talebiyle ilgili olduğunu kaydetti.

Baştoğ, 'Eski asker olduğunu tahmin ettiğimiz bir kişi, mahkememize konu olan suç iddiasıyla ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olduğu ve gizli tanık olarak ifade vermek istediğine dair dilekçe sundu. Dilekçeyi değerlendirip karar vereceğiz.' dedi.

Duruşmaya yarın saat 15.00'te devam etmek için ara verdiğini belirten Baştoğ, yarın sanıkların taleplerini değerlendirip ara kararı açıklayacaklarını bildirdi.

Duruşmanın sona ermesinin ardından sanıklar, yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü.

Kaynak: AA