Patlamada Yaralanan Doktor Ankara'ya Sevk Edildi

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakımda oksijen tüpü patlamasında yaralanan doktor ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi.

Patlamada Yaralanan Doktor Ankara'ya Sevk Edildi
Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Bereketler Mahallesi’nde bulunan Servergazi Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde saat 09.40 sıralarında bir hastayı ameliyat için hazırlayan ekibin yanında bulunan oksijen tüpü henüz belirlenemeyen nedenle patlamıştı. Patlamada, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Gökhan Peker, hemşire Ayşen Gök ve temizlik görevlisi Gülsen Dalkara yaralanmıştı.

Denizli Devlet Hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından akşam saatlerinde ambulansla Çardak Havalimanına getirilen Dr. Peker, uçağa nakledilerek tedavi için Ankara’ya götürüldü. Sağlık durumu iyi olan diğer yaralılar hemşire Aysen Gök ile temizlik görevlisi Gülsen Dalkara’nın Servergazi Devlet Hastanesindeki tedavilerine devam edildiği belirtildi.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, patlamanın takipçisi olacaklarını belirtirken, yaralanan personellere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Önem, "Ağır yanıkları bulunan Dr. Gökhan Peker, yanık tedavisi amacıyla Ankara’ya nakil edilmiştir. Önemli iş kazası riskleri içinde görev yapmak durumunda olan sağlık personellerinin iş güvenliğinin denetlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Yaşanan iş kazasında oksijen tüpünün nasıl alev alabildiği ciddi olarak incelenmelidir. Denizli Tabip Odası konunun takipçisi olacaktır" dedi.

Kaynak: İHA