Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nın İzmir Programı

Bakan Eroğlu İzmir programında 237 milyon lira tutarındaki 11 yatırımı açıklayacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yarın gerçekleştireceği İzmir programında 237 milyon lira tutarındaki 11 yatırımı açıklayacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Eroğlu'nun geçmiş yıllarda İzmir'e verdiği 1 milyar 100 milyon lira tutarındaki 83 yatırıma ilave olarak 237 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 yatırımı daha açıklayacağı bildirildi.

Yatırımlar arasında Bergama Musacalı Barajı, Kemalpaşa Yiğitler Barajı, Bergama Kırcalar Barajı ve Sulaması, Ödemiş Rahmanlar Barajı Sulamasının yanı sıra fidan üretimi, bal ormanı, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri ile 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu da yer alıyor.

Eroğlu'nun İzmir programının detaylarının verildiği açıklamada, bakanın Tire, Bayındır ve Selçuk'taki törenlerde 30 aileye gelir getirici tür sertifikası vereceği ve 12 aileye Orköy sertifikası dağıtacağı bildirildi.

Bakan Eroğlu'nun ayrıca Tire'deki merasimde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan Sarılar Mahallesi Künk Deresi Taşkın Koruma Tesisi'nin temelini atacağı kaydedildi.

Kaynak: AA