Malatya Valisi Toprak İlçeleri Ziyaret Etti

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Hekimhan ve Kuluncak ilçelerini ziyaret etti.

Toprak, Hekimhan ilçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek eğitim alan güvenlik korucularını denetledi, korucuların ekonomik ve sosyal haklarıyla ilgili bir takım düzenlemeler yapıldığını belirtti.

Güvenlik korucularının geçmişte, geçici köy korucusu diye adlandırıldığına değinen Toprak, 'Adı böyle geçici sanki kendisini eğreti tutuluyor gibi bir noktadaydı. Hakikatten teşekkür etmek lazım ki adıyla müsemma olacak şekilde güvenlik korucusu adı altında sizleri konuşlandırdık. Dolayısıyla bu anlamda sizler jandarma ve emniyet teşkilatımızla kanunun tanımladığı ölçüler içerisinde verilen görev noktalarında iyi bir şekilde görevinizi ifa edeceksiniz. Onun için eğitimli ve donanımlı olmanız çok önemlidir, bu anlamda burada verilen eğitimlerden istifade edeceğinizi biliyorum.' ifadelerini kullandı.

Toprak, tüm güvenlik korucularına görevlerinde başarılar ve kazasız belasız görevler diledi.

İlçede çeşitli temaslarda bulunan Toprak, Hekimhan ilçe Kaymakamlığı, ilçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Sosyal Tesislerini ziyaret ederek, ilçe merkezinde vatandaşlarla, esnafla sohbet etti.

Toprak, tarihi Taş Han'ı ve Köprülü Mehmet Paşa Camisinde de incelemede bulundu.

Kuluncak ilçesinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında da Kuluncak Belediyesinin bakır işleme atölyesini ziyaret ederek, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Toprak, ilçe merkezinde devam eden çalışmaları inceledi ve Belediye Başkanı Mehmet Boyraz'dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA