Kazan Dairesinin Fedakar İşçileri

Günün büyük bölümünü kazan dairesinde toz ve duman içinde geçiren kaloriferciler, yaktıkları ateşin karşısında söyledikleri türkülerle yorgunluklarını atmaya çalışıyor.

Kışın soğuk havada sabahın erken saatlerinde uyanan kaloriferciler, gün boyu toz ve duman içinde kazanlara kömür atarak vatandaşların ısınmasını sağlıyor.

Sabahın erken saatlerinde uyanan kaloriferciler, kazandaki külleri boşaltıktan sonra taşıdıkları kömürlerle kaloriferi yakıyor.

Günün büyük bölümünü kazan dairesinde toz ve duman içinde geçiren kaloriferciler, yaktıkları ateşin karşısında söyledikleri türkülerle yorgunluklarını atmaya çalışıyor.

Türkiye'nin en fazla kar alan illeri arasında bulunan Bitlis'te kaloriferciler, kazanlarından çıkardıkları külleri karda taşıyarak belirlenen alanlara döküyor.

- 'Sevmezsek bu işi yapamayız'

Bitlis'te 12 yıldır kalorifercilik yapan Sait Sevi, yaptığı açıklamada, sabahın erken saatlerinde kalkarak külü boşalttıktan sonra kazanı yaktığını söyledi.

Daha sonra binaya sıcak su verdiklerini anlatan Sevi, şöyle konuştu:

'Saat 23.30'a kadar kalorifer yanıyor. Sabah erken kalkamazsak bina ısınmaz. Vatandaşlar uyanmadan kazanı yakmamız lazım. Kışın ortası bizim için daha zor. Çünkü sabah kalktığımızda yerde bir boy kar oluyor. Kazan dairesine gelebilmek için karı temizliyoruz. Külü dökmek için de yolu açıyoruz. Ama mesleğimi seviyorum. Sevmezsek bu işi yapamayız. Bu zor şartlarda uykumuzu bölerek gelip çalışıyoruz. Vatandaşların evini sıcak bir ortama dönüştürüyoruz. Onlar memnun olduğunda biz de seviniyoruz.'

Kaloriferci Halit Ünsel ise, 11 yıldır zor şartlarda bu mesleği yaptığını anlattı.

Bitlis'te çok fazla kar yağdığını ifade eden Ünsel, 'Bu karın içinde külü götürmek çok zor oluyor. Kazan dairesinde çok terlediğim için bazen günde üçer kez çamaşır ve ayakkabı değiştiriyorum. Sabah uykumdan feragat ederek evleri ısıtıyorum. Bu da bizi mutlu ediyor. Vatandaşların memnun olması bizim için çok önemli.' diye konuştu.
Kaynak: AA