İMMİB Başkanı Akyüz Açıklaması 'Ekonomi Bakanımızın Yanındayız'

Alman Bild Gazetesinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında hakaret dolu ifadelerde bulunmasına İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tepki gösterdi.

İMMİB Başkanı Akyüz Açıklaması 'Ekonomi Bakanımızın Yanındayız'


Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerginlik iş dünyasında da tepki topladı. Alman Bild Gazetesinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında hakaret dolu ifadelerde bulunmasına İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birliklerinden (İMMİB) kınama geldi.

İMMİB Koordinatör Başkanı Murat Akyüz, uzun yıllara dayanan ticari ve dostluk bağları bulunan Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerde gelinen noktanın üzüntü verici olduğunu belirterek, Alman Bild Gazetesinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında yayınladığı hakaret dolu haberi şiddetle kınadıklarını açıkladı.



Başkan Akyüz, son günlerde yaşanan gelişmelerin iki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik olduğuna dikkat çekerek, "Almanya, uzun yıllardır Türkiye’nin hem dış ticaret alanında en büyük partneri, hem de yurtdışında en çok vatandaşımızın yaşadığı ülke konumunda. Bu hareketlerin sıkı sosyal ve ticari ilişkileri olan, halkları arasında oldukça güçlü bağlara sahip iki ülkenin arasını bozmaya yönelik yapıldığını düşünüyoruz ve son derece art niyetli buluyoruz. Değil Türkiye, herhangi bir ülkenin bakanına ve siyasilerine yapılan hakaret, o ülkenin tamamına yapılmış hakarettir. Alman makamları tarafından girişilen bu anlamsız tavrı iyi niyetli bir hareket olarak görmemizin imkanı yoktur" dedi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Türkiye ihracatı ve ekonomisi için canla başla mücadele verdiğinin altını çizen Akyüz, Bild Gazetesinin hakaret içeren ifadelerle dolu haberinin basın özgürlüğü ile açıklanamayacağını vurgulayarak, "Sayın Ekonomi Bakanımız Türkiye ihracatının artması için ekonomimizin daha hızlı büyümesi, daha fazla yatırım ve istihdam için gece gündüz emek harcayan bir kişidir. Kendisinin her durumda ve her zaman yanındayız. Bu hakaretleri bütün ülkeye yapılmış addediyor ve derhal bu tavırdan dönülmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA