Ertuğrul Gazi Türbesi Alanına Çınar Ve Ihlamur Fidanları Dikildi

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi alanına 120 adet çınar fidanı ve 50 adet ıhlamur fidanı dikildi.

Ertuğrul Gazi Türbesi Alanına Çınar Ve Ihlamur Fidanları Dikildi
Fidan dikimine; Bilecik Valisi Süleyman Elban, Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanı Kıdemli Albay Erdal Küçük ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Bilecik Valisi Süleyman Elban, Osmanlının köklerinin bulunduğu, tohumunun atıldığı ve yeşerdiği bu topraklarda üç kıtaya hakim olmuş cihan imparatorluğunu temsil etmesi ve imparatorluğun gücünü, azametini göstermesi bakımından aynı zamanda Osmanlıyla temsil eden çınar fidanı dikmek istediklerini kaydetti.

"Bu gün burada bulunmamızın temel nedeni ve fidan olarak da çınarı seçmemizin temel anlamı da budur"

Fidanların dikilmesiyle birlikte aynı kültürün ve ruhun başta çocuklar olmak üzere insanların gönlünde yer etmesi ve bu kültürle ve ruhla yaşamasını arzu ettiklerini ifade eden Vali Elban, ’’İnşallah hemen yanı başımızda bulunan Ertuğrul Gazi’ye ve büyüklerimize layık hizmetler üreten, memleketine, milletine faydalı işler yapan insanlar oluruz ve bu şekilde nesiller yetiştiririz. Bu gün burada bulunmamızın temel nedeni ve fidan olarak da çınarı seçmemizin temel anlamı da budur. Yaptığımız çalışmada bunun için yapılmış bir sembol olur’’ dedi.

"Ertuğrul Gazi Türbemizin etrafında tören alanımıza 170 adet fidan dikildi bugün"

Ardından bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, fidan dikiminin önemine değinerek, “Ertuğrul Gazi Türbemizin etrafında tören alanımıza 170 adet fidan dikildi bugün. Çınar fidanlarımızın gölgesinde, atamızın yanında vatanımıza, milletimize hayırlı hizmetler sağlamımızı, birlik ve beraberlik içerisinde ilerlememiz nasip olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Elban, Kaymakam Berkan Sönmezay, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanı Kıdemli Albay Erdal Küçük ve beraberindekiler ile öğrenciler, 170 adet çınar ve ıhlamur fidanlarını toprakla buluşturdu.
Kaynak: İHA