CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Malatya'ya Geliyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında yarın Malatya’ya geliyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Malatya'ya Geliyor
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Parti İl binasında yaptığı basın açıklamasıyla çalışmalar hakkında bilgi verdi ve herkesi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel buluşmaya davet etti. Yarın saat 13.00’de Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak olan toplantıya bütün Malatyalıları programa davet eden Kiraz, "Referandum kapsamında partimizin önemli isimlerini, önemli değerlerini Malatyalı hemşehrilerimizle buluşturmaya devan ediyoruz. Malatya’da önemli bir heyecan görüyoruz. İnsanlar geleceğine sahip çıkma heyecanı ile bu olaya yaklaşıyorlar ve ’hayır’ın artık ciddi şekilde netleştiğini görüyoruz. Etkinliklerimiz hem karabalık ve yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. Bu kapsamda CHP Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel Malatyalılarla bulaşacak. Yarın saat 13.00’de Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak olan toplantıya bütün Malatyalıları programa bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Seçim çalışmaları için Vali Mustafa Toprak’ın başkanlığında bütün siyasi partilerin yöneticilerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiğini hatırlatan Kiraz, toplantıda bir takım kararlar alındığını da söyledi.

Seçim kuralları ve alınan kararlara uyacaklarını belirten Kiraz, "Malatya’nın mülkü amiri Sayın Valimizdir. Orada alınmış kararlar çerçevesinde bütün siyasi partilerin buna uyması gerekiyor. Hepimizin özellikle kendimizi ifade edebileceğimiz bir ortamın oluşması gerekiyor. Toplumun doğru bir karar verebilmesi için objektif bir değerlendirme yapabilmesi gerekiyor. Ama maalesef Cumhurbaşkanının Malatya ziyareti gerçekleştirdikten sonra halen “evet ”yazılı bez afişlerini Malatya sokaklarında kaldırılmadığını görüyoruz. Bir an önce bu aldığımız kurallara bütün siyasi partilerin uymasını bekliyoruz. Bütün kamu imkanlarının, bütün devlet imkanlarının propagandanın bir tarafına, terazinin bir tarafına konulmak istenmesini uygun görmüyoruz. “Evet,” isteyenlerinde “hayır” isteyenlerinde kendisini objektif olarak ifade edeceği ve halkımızın da özgür bir karar vereceği bir ortamın oluşturulması gerekiyor ”diye konuştu.

Kaynak: İHA