Belediyeden 'Kilis'te Bir Gün' Projesi

Kilis Belediyesi, kentin tarihi ve turistik yerleri ile damak tadının tanıtımına katkı sunmak amacıyla 'Kilis'te bir gün' projesinin hayata geçirildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında 'Kilis'te bir gün' gezi rehber panoları hazırlandığı ve şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilmeye başlandığı belirtildi.

Belediye Başkanı Hasan Kara'nın görüşlerine yer verilen açıklamada, panolarda Kilis'e gelen yabancı misafirlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerler ve tadına bakılması tavsiye edilen yemeklerin listesinin yapıldığı ifade edildi.

Kentin kültürünün tanıtımına yönelik ciddi bir çalışma başlattıklarını aktaran Kara, 'Kilis'te tarihe ışık tutan önemli mekanların var, bunun herkese gösterilmesi ve tanıtımının en güzel şekilde yapılması çok önemlidir. Kilis, tarihiyle ve tatlı lezzetleriyle sınır tanımayan bir şehirdir. Yüzölçümü her ne kadar küçük olsa da samimiyeti ve insanlığı büyük bir şehirdir.' dedi.

Açıklamada, ilk panonun Cumhuriyet Meydanı'na yerleştirildiğini bundan sonraki süreçte ise Kilis 7 Aralık Üniversitesi kavşağı ve Hacı Cümbüş kavşağı gibi bölgelere asılacağı aktarıldı.

Kaynak: AA