Alanya Ziraat Odası Başkanı Musluoğlu Açıklaması

'(Rusya'ya ihracat) Yasakların kalkması, üreticiler için bayram havası estirdi'.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Rusya'nın bazı tarımsal ürünler için uyguladığı ithalat yasağının kaldırılmasının Alanyalı üreticilere 'bayram havası' yaşattığını belirtti.

Musluoğlu, Alanya Toptancı Hali ziyaretinde, Başbakan Binali Yıldırım'ın, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile yaptığı telefon görüşmesinde Medvedev'in bazı tarım ürünlerinin Türkiye'den Rusya'ya ihracatına imkan tanıyan kararnameyi imzaladığının açıklanmasının üreticileri rahatlattığını söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından Rusya'nın narenciye ürünlerine uyguladığı yasağın kaldırıldığını hatırlatan Musluoğlu, 'Daha sonra patlıcan, biber, nar, kabak ve marul ürünlerinde de yasak kalktı. Şimdi de 11 üründe yasak dün itibarıyla kalktı. Bu yasakların kalkması, üreticiler için bayram havası estirdi.' dedi.

Üreticilerin geçen yıldan beri mağdur olduğunu ifade eden Musluoğlu, Rusya'nın alternatifinin bulunmadığını savundu. Musluoğlu, 'Her ne kadar alternatif aransa da bulma şansımız yok. Nüfus, tüketici ve rakamsal bazda artıları olan bir ülke. Ürettiğimiz ürünlerin ülke ekonomisine katkısı düşünüldüğünde biz örtü altı üreticilerini yasağın kalkması çok rahatlattı.' diye konuştu.

Kaynak: AA