Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının 4'üncü birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel'in başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda gündem dışı maddelerin okunmasının ardından sunum yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

2017'de İl Özel İdaresi, 76 derslikli, 5 okuldan oluşan bir bina yapabilmek için 14 milyon 803 bin lira ödenek ayırdığını belirten Dinçgez, onları da 2017 yılı yatırım programı onaylandıktan sonra yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Bu yatırımın üzerine 12 okul için Bakanlıktan 36 milyon 301 bin lira talep ettiklerini ifade eden Dinçgez, 'Bu bütçeyi de onaylatabilirsek, 2017 yılında Afyonkarahisar'da hiçbir şekilde ikili öğretim yapan okulumuz kalmayacaktır.' dedi.

Uzlaşma Komisyonu ile birlikte yapılan faaliyetleri de anlatan Dinçgez, şöyle konuştu:

'Bu sene bize 8 milyon 837 bin lira para, sizin de imzalarınızla ayrıldı. Biz önceliklerine göre işleri planlıyoruz. Biz, 2016 yatırımlarında toplam 20 tane işi planlamaya almıştık. Bu 20 işten toplam 12 tanesinin ihalesi yapılmış. 8 tane işin de ihalesi en kısa zamanda yapılarak çocuklarımız okullarına kavuşacaklardır. 30 Eylül 2016 tarihinde Uzlaşma Komisyonu ile birlikte bağışçılarla bir toplantı yaptık. Merkez Fatih Mahallesi'nde, toplam 8 bin 121 metrekarelik taşınmazdan 3 bin 305 metrekaresini uzlaşarak imza altına aldık. Orada Osman Atilla Okulu'nun biraz sıkıntısı var, onu çözmeye çalışacağız. Hisarbank 100'üncü Yıl Okulu'nun problemini çözmek için çalışma yapıyoruz.'

- Dinar'da esnaflara 'Evet' gazetesi dağıtıldı

AK Parti Dinar Gençlik Kolları Başkanı Fatih İbrahim Salman ve Yönetim Kurulu üyeleri, ilçedeki esnaflara 'Evet' gazetesi dağıttı.

Değişiklik yapılan anayasa maddelerinin yer aldığı ve halkın neden 'Evet' demesi gerektiğiyle alakalı bilgilerin bulunduğu gazete ilçe merkezindeki esnaflara dağıtıldı.

AK Parti Dinar Gençlik Kolları Başkanı Fatih İbrahim Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel merkez tarafından gönderilen, halkın yeni anayasayı en iyi şekilde anlayabilmesi adına açıklayıcı bilgiler bulunan 'Evet' gazetelerini esnaflara dağıttıklarını söyledi.

İçeriğini önce AK Partili Gençler olarak çok iyi bir şekilde analiz ettiklerini kaydeden Salman, 'Daha sonra dağıtmaya başladık. Gazete ve yeni anayasa maddeleri hakkında gayet bilgili ve donanımlı bir halde vatandaşlarımıza en iyi şekilde neden evet denilmesi gerektiğini anlatıyoruz.' dedi.

Kaynak: AA