ABD'li Komutan Açıklaması 'Afganistan'da Daha Fazla Askere İhtiyaç Var'

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Afganistan’da asker sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, dün Silahlı Hizmetler Komitesinde senatörlerin sorularını yanıtladı. Votel, Afganistan’daki çıkmazdan kurtulmak için asker sayısının da artırılması gerektiğini ve bunun için yeni bir strateji üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Afrika Kuvvetler Komutanı Orgeneral Thomas Waldhauser ile birlikte Ortadoğu ve Afrika operasyonları hakkında Silahlı Hizmetler Komitesinde senatörlerin soruları cevaplayan Votel, stratejinin geliştirildiğini ve nihai bir karar alınmasının gerektiğini belirterek, birliklerin sayısıyla ilgili ise ayrıntı vermedi.

ABD askerlerinin, 28 Ocak’ta Yemen’de El Kaide’ye yapılan saldırıya ilişkin ise çok şey kaybettiklerini sözlerine ekleyen Votel, "Orada değerli bir askerimizi kaybettik. Niyetimiz kendi ülkemize bir tehditle ilgili bilgi almaktı" dedi.

ABD’nin Afganistan Kuvvetleri Komutanı John Nicholson ise geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ABD’nin Afganistan’da çıkmazda olduğunu ifade etmiş, birkaç bin ABD birliğine ihtiyaç olduğunu belirtmişti. Konunun ABD Başkanı Donald Trump’a bırakılabileceğini ifade etmişti.
Kaynak: İHA