Yeşilay Şube Başkanı Şişkin Açıklaması 'Yükümüz Ve Sorumluluğumuz Ağır'

Yeşilay Hatay Şube Başkanı Hidayet Şişkin, Yeşilay’ın 97 yıldır bağımlılıkla mücadele ettiğine dikkat çekerek, "Omuzumuzdaki yük de sorumluluk da ağır. Mücadelemiz her zaman ve her yerde aralıksız sürüyor" dedi.

Yeşilay Şube Başkanı Şişkin Açıklaması 'Yükümüz Ve Sorumluluğumuz Ağır'
1-7 Mart Tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle Yeşilay Hatay Şubesi gazetecilerle bir araya geldi. Antakya Öğretmenevinde gazetecilerle bir araya gelen Yeşilay Hatay Şube Başkanı Hidayet Şişkin ve Yönetim Kurulu üyeleri, saha aktivitelerinden seminerlere kadar herkesin katılabileceği etkinlikler düzenleyeceklerini belirttiler. Şişkin, Yeşilay’ın 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ettiğini vurgulayarak, “Yeşilay’ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza atmıştır.Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Hatay da da çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yeşilay 97 yıldır toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için "sen de söz ver”diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Bağımlılıkların sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ettiğine de dikkat çeken Şişkin, bu konuda omuzlarında yük ve sorumluluğun çok büyük olduğunu, mücadeleyi her zaman ve her yerde sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.



Hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi veren Şişkin, çeşitli makam ve okul ziyaretlerinin yanısıra stant çalışmışları yapacaklarını, 02 Mart Perşembe günü saat 10.00 da Hatay Sosyal Bilimler Lisesi salonunda kutlama programı ile aynı gün saat 13. 30’ da radyo programı, 05 Mart Pazar günü saat 10.00 da herkesin katılabileceği bisiklet turu gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA