Mardin'de 'Teknoloji Bağımlığı' Konferansı

Yeşilay Mardin Şubesi, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında 'Teknoloji Bağımlılığı' konulu konferans düzenledi.

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasından kutlanan 'Yeşilay Haftası' etkinlikleri kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonunda, teknoloji bağımlılığı ile ilgili konferans gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, son dönemlerde teknoloji bağımlılığında artış yaşandığını söyledi.

Bağımlılıkların yaşanıldığı bu çağda en önemli sağlık problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Günlüoğlu, şöyle konuştu:

'Muhakkak ki zararlı alışkanlıkların tümü toplumun arasından çekilmesi ve temizlenmesi lazımdır. Bağımlılıklar, yaşadığımız çağın en önemli halk sağlığı problemlerinin başında gelmektedir. Gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmalar teknoloji bağımlılığı oranlarının genç nüfusu ve halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığını ve çok önemli sosyal ve bireysel sorunlara yol açtığını göstermektedir. Dünya genelinde teknoloji ve iletişim araçlarının hızla gelişmesine karşın teknolojinin bilinçli kullanımı konusundaki farkındalığın eksik olduğu görülmektedir.'

Konuşmanın ardından teknolojinin zararları hakkında bir sunum yapıldı.

Kaynak: AA