IAAF Çocuk Atletizmi, Halk Eğitim Merkezlerinde

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin 196 ülkede uygulattığı çocuk atletizmi, Halk Eğitim Merkezlerinde kurs olarak verilebilecek.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) 196 ülkede uygulattığı çocuk atletizmi projesi, Halk Eğitim Merkezlerine giriyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, TAF ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonunda alınan karar gereği, IAAF Çocuk Atletizmi, artık Halk Eğitim Merkezlerinde kurs olarak verilebilecek.

Halk Eğitim Kurs Programları kapsamına alınmasıyla, son yıllarda en iyi altyapı uygulaması olarak gösterilen IAAF Çocuk Atletizmi, daha geniş kitlelere ulaşacak ve çocukların oyun formatında spor ile tanışması sağlanacak.

Merkezlerde açılacak kurslarda, IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörlüğü tarafından yürütülen seminerlerde eğitim görerek tüm dünyada geçerliliği olan antrenörlük sertifikasını alan kursiyerler, ücretli görev alabilecek.

Proje koordinatörü Necdet Ayaz, yaptığı açıklamada, 'Bu ilk adımdı. 3-12 yaş grupları arasında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sporla tanışmalarını sağlayan bu projede, bundan sonraki amacımız, MEB tarafından ilköğretim ve ana sınıflarda müfredata dahil edilmesidir.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA