Erciyes Teknopark 10 Yaşında

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununa tabii olarak 2007 yılında faaliyetine başlayan Erciyes Teknopark 10. yaşını kutluyor.

Erciyes Teknopark A.Ş'nin 10. yılı ile ilgili yazılı açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğan, Teknoparkların Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Teknoparklarda bugün yapılan çalışmaların Türkiye’deki geleceğin teknolojisini hazırlaması açısından önemli bir zemin oluşturduğunu vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

'Bu amaçlarla tam 10 yıl önce kurulan Erciyes Teknopark’ta bugün itibariyle faaliyet gösteren 195 Ar-Ge firmasının bünyesinde 700’den fazla nitelikli personel çalışırken, 300 kadar Ar-Ge projesi aktif olarak yürütülmektedir. Bölge kurulduğu günden bugüne kadar toplamda 759 Ar-Ge Projesi ve 350 milyon lirayı aşan Ar-Ge cirosuna ulaşmıştır. 10. yılımızda Türkiye’deki önemli teknoparklar arasında yerimizi almışken bizim de bölgemizdeki hedefimiz tüm çalışmalarımızda girişimciliği destekleyici projelerle geleneksel sanayi anlayışının teknoloji tabanlı sanayiye dönüşümünü sağlayabilmektir.'

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde son iki yıldır Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre Erciyes Teknopark'ın Türkiye genelinde 5’inci sırada yer aldığını aktaran Doğan, '5-9 yaş aralığında Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kategorisinde de 1’inci olarak önemli bir başarıya imza atmıştır. İki yıl üst üste kazandığımız bu ödülleri alabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşarken, kazandığımız bu başarının devamlılığını sağlayabilmek adına büyüyen hedeflerle çalışmaya devam edeceğimizi de belirtmek isterim.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA