Uşak Üniversitesi Lidya Araştırmaları İçin Merkez Olacak

Uşak Üniversitesinde, Lidya Bölgesi Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması teklifinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildiği bildirildi.

Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite bünyesinde Lidya Bölgesi Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulacağını ifade ederek, buna ilişkin teklifin YÖK tarafından kabul edildiğini belirtti.

Merkez sayesinde Uşak ile yakın çevresindeki arkeoloji, sanat tarihi ve tarih araştırmalarının bilimsel sonuçlarının ortak bir veri tabanında toplamayı hedeflediklerini dile getiren Dalkıran, şunları kaydetti:

'Merkez, bölgeye yönelik araştırmaların daha nitelikli ve multidisipliner düzeyde gerçekleştirilmesi için önemli olacak. Lidya Bölgesi Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, sempozyum, kongre gibi organizasyonlarla, bölgeye yönelik çalışan araştırmacıların bir araya gelmesini, ortak fikir ve projeler geliştirmesini ve bunların yayınlanması konusunda öncülük edecektir. Merkezimiz, Lidya Bölgesi olarak adlandırılan Uşak'ın da içinde olduğu bölgenin arkeolojik zenginliğinin tanıtılmasına, hak ettiği değeri görmesi adına çalışmalar yapacaktır.'

Kaynak: AA