Suriyelilere Yönelik Kızılay Kart Uygulaması

AB finansmanında yürütülen proje kapsamında Türkiye'de kamplar dışında yaşayan ihtiyaç sahibi Suriyelilere her ay 100'er lira nakdi yardım yapılmasına Adana’da başlandı.

Türkiye'de kamplar dışında yaşayan ihtiyaç sahibi Suriyelilere Kızılay Kart aracılığıyla her ay 100'er lira nakdi yardım yapılmasına başlandı.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB finansmanında yürütülen Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kızılay koordinesinde Türkiye'de kamp dışında şehirlerde yaşayan 1 milyon Suriyeliye Kızılay Kart ile her ay 100'er lira nakdi yardım yapılmasına başlandığını söyledi.

Merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde açtıkları ofislerle Suriyelilere Kızılay Kart başvuru işlemlerini sürdürdüklerini belirten Saygılı, şunları kaydetti:

'Suriyeliler geliyor, müracaat ediyorlar, kayıtlarına giriliyor. Gereken kontroller yapıldıktan sonra kayıtları olanlar kart almaya hak kazanıyor. Kart almaya hak kazananların listesi onaylandıktan sonra kartlar, Halk Bankası tarafından ilgili şubelere geliyor. Kartlar Halk Bankası üzerinden verilmiş oluyor. Verilen Kızılay Kartları aracılığıyla AB'den gelen fondan tüm ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da kamp dışında yaşayan Suriyelilere kişi başı 100’er lira yardımda bulunuluyor.'

Öte yandan, her ay 100’er lira yardım yapılacağını duyan Suriyeliler, hem Kızılay’ın kart ofislerine hem de Halk Bankası şubelerinde yoğunluk oluşturdu. Suriyelilerin bankaya gelirken yanlarında tüm aile fertlerini de getirdikleri görüldü.

Bankadan Kızılay Kartlarını alıp 100’er liralarını çeken bazı Suriyeliler, “Yardımın her ay olması çok iyi. En azından işsiz olanlar ve kalabalık aileler bu parayla gıda, ısınma ihtiyacını giderir. Yardım yapanlardan Allah razı olsun. Özellikle Türkiye, bize her konuda yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA