Musul'u DEAŞ'tan Kurtarma Operasyonu

DEAŞ militanlarının patlayıcı yerleştirilmiş dronelarla düzenlediği saldırılarda 2'si sivil 4 kişi öldü, 30'u yaralandı.

Irak'ın Musul kentinin doğusuna terör örgütü DEAŞ militanları tarafından patlayıcı yerleştirilmiş insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda 2'si sivil 4 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yüzbaşı Cebbar Hasan AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ unsurlarının, Irak güçleri tarafından kurtarılmış, kentin doğu semtlerinde patlayıcı taşıyan dronelar (uzaktan kumandalı hava aracı) kullanmaya başladığını söyledi.

Hasan, terör örgütünün bu dronelarla düzenlediği 3 saldırıda 2 sivilin hayatını kaybettiğini, Aşiret Güçleri mensubu 6 kişinin aralarında bulunduğu 23 kişinin yaralandığını belirtti. Yüzbaşı Hasan ayrıca, DEAŞ unsurlarının dronelu saldırıları genellikle akşam düzenlediğini, emniyet güçlerinin bu nedenle droneları düşürmekte zorluk çektiğini anlattı.

Musul'un doğusundaki Terörle Mücadele Birimi yetkililerinden Yüzbaşı Ahmed Mazlum el-Ubeydi ise iki roketin yerleştirildiği bir drone ile dün Ez-Zuhur semtindeki El-Cemil Restoranı'na saldırı düzenlendiğini ifade etti.

Restoranın üst düzey askeri ve siyasi yöneticilerin tercih ettiği bir mekan olduğuna dikkati çeken Ubeydi, saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 7'sinin yaralandığını, restoranın ise büyük zarar gördüğünü aktardı.

Ubeydi, kentin batısının örgütten kurtarılması için acele edilmediği sürece bu tür saldırıları engellemenin çok zor olduğunu sözlerine ekledi.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda doğu yakasında kontrolün tamamen sağlanmasının ardından batı bölgelerine yönelik harekat için askeri hazırlıklar yapılıyor. Ancak bölgedeki yüksek nüfus yoğunluğu ve dar sokaklar nedeniyle operasyonun daha riskli ve zor olacağı belirtiliyor.

Kaynak: AA