Muş'tan Kısa Kısa

Kentteki öğrenciler YGS sınavına Malazgirt Kütüphanesinde hazırlanıyor.

Kütüphane Müdürü Takyeddin Taş yaptığı açıklamada, sınava çalışan öğrenciler için sıcak bir ortam hazırladığını söyledi.

Kütüphanede ücretsiz hizmet verdiklerini belirten Taş, 'Öğrencilerimiz kütüphaneye gelip ders çalışıyorlar. Kitaplar kişinin ufkunu açıp, karanlıktan aydınlığa çıkaran araçtır. Kütüphanemizde yaş sınırı olmaksızın tüm gerekli kaynaklar mevcuttur.' dedi.

- Kaymakam Mağ'ın kabulü

Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık ve Altınova Belde Belediye Başkanı Mehmet Suat Özgül, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ'ı makamında ziyaret etti.

İlçede yürütülecek projelerle ilgili Kaymakam Mağ'la bilgi alışverişinde bulunan Arık ve Özgül'e ilçe müftüsü Mehmet Ali Kuştaşı da eşlik etti.

Ziyaret dolayısıyla konuklarına teşekkür eden Kaymakam Mağ, çalışmalarda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek vatandaşlara hizmet edeceklerini söyledi.

- Korkut'ta giyim kursuna yoğun ilgi

Korkut Halk Eğitim Merkezinin açtığı giyim kursu ilgi görüyor.

Kurs öğreticisi Şahinaz Güngör, yaptığı açıklamada, kursiyerlerin 15 günlük eğitimin ardından girişimcilik kursuna başvurabileceklerini söyledi.

Kadınların bu tür kurslardan faydalanması isteyen Güngör, kursta gömlek, pantolon ve etek üretimiyle ilgili eğitim aktardıklarını kaydetti.

Kaynak: AA