Minik Azem Şehit Dayısı İçin Gözyaşlarına Boğuldu

Fırat Kalkanı Harekatı’nda çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Kılıç’ın 12 yaşındaki yeğeni Azem Dağ, cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu.

Minik Azem Şehit Dayısı İçin Gözyaşlarına Boğuldu
Uzman Çavuş Gökhan Kılıç’ın cenazesi Sabancı Merkez Camii’ne getirildikten sonra öğle namazını müteakip Adana İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Bu arada şehidin ablası Filiz Dağ’ın 12 yaşındaki kızı Azem Dağ, dayısı için gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazı boyunca ve cenaze götürülürken gözyaşları hiç dinmeyen kız çocuğuna gören herkes gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı sonrasında ise şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına götürüldü. Bu sırada şehidin eşi tabutun arkasına dokunarak ağıtlar yakıp ağladı.

Baba Mehmet Kılıç ise tören boyunca dimdik ayakta durdu. Türk bayrağına sarılı tabut top arabasına konduğu sırada ise Hasret Kılıç tabuta sarılarak, "Gökhan" diye haykırıp gözyaşlarına boğuldu. Hasret Kılıç uzun süre tabutun üzerinde kalırken onu yakınları tabuttan güçlükle kaldırdı. Cenaze bir süre top arabasında götürüldükten sonra cenaze aracına kondu. Bu sırada şehidin ablası Ayşe Kılıç’ın "Sen çok küçüksün ölemezsin. Senin daha çocuğun olacaktı" diye ağıt yatması yürekleri dağladı. Şehidin naaşı cenaze aracı ile Asri Mezarklıktaki şehitliğe götürülerek burada toprağa verildi.

Cenaze törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana AK Parti Milletvekili Tamer Dağlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, eski AK Parti Milletvekili Necati Çetinkaya, komutanlar ve polis müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA