Mağdur Aileye Belediye Sahip Çıktı

Kahramankazan'da eşi cezaevine giren ve biri engelli 5 çocuğu ile baraka evde yaşam mücadelesi veren genç kadının yardımına Belediye ekipleri yetişti.

Kahramankazan'da eşi cezaevine giren ve biri engelli 5 çocuğu ile baraka evde yaşam mücadelesi veren genç kadına Kahramankazan Belediyesi ekipleri yardım etti.

Alınan bilgiye göre, Kanuni Sultan Süleyman Mahallesi'nde yaşayan Nurcan Karaman'ın (29) kocası Halil Karaman, 2008 yılında yaşadığı ve otomobilde bulunan imam nikahlı eşinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasından dolayı 3 yıl 7 ay hapis cezası aldı. Mahkemenin sonuçlandığı 2010 yılında yeniden evlenen Halil Karaman'ın 5 çocuğu dünyaya geldi. Çocuklarının küçük olmasını bahane eden Karaman, polise teslim olmayarak kaçak yaşamaya başladı. Ancak bir ay önce polisin asayiş uygulamasında yakalanarak cezaevine gönderildi.

Eşinin cezaevine girmesiyle birlikte en büyüğü 6, en küçüğü 2 aylık 5 çocuğu ile kaldığı baraka evde yaşam mücadelesi veren Nurcan Karaman'ın imdadına Belediye ekipleri yetişti. Yaptıkları saha araştırmasında durumundan haberdar olan ekipler aileye yakacak, yiyecek, giyecek, oyuncak ve çocuk maması yardımında bulundu. Ziyarette Belediye sağlık işlerinde görevli bir psikolog ve hemşire de yer aldı.

Kocasının hapse girmesiyle zor günler geçirdiklerini belirten Nurcan Karaman, hayırsever vatandaşlara seslenerek yardım istedi.

Kendisinden çok çocuklarına üzüldüğünü söyleyen anne Nurcan Karaman, ''Eşim hapse girdikten sonra 5 çocuğumla ortada kaldım. Çocuklarımla hep birlikte bir göz odada kalıyorum. Eşim hapse girmeden önce hurda toplayıp satarak bize bakıyordu ama şimdi hiçbir gelirim yok. Burası evden çok baraka. Suyum yok, çamaşır makinem yok, banyomuz yok. Çocuklarımın babası başımızda olsaydı bu sorunların da üstesinden gelirdik. Aldığı ceza paraya çevrildi ama bunun için de 24 bin liraya ihtiyaç var. Bu para bulunsa eşim hapisten çıkacak.'' dedi.

Çocuklarının bütün zamanını aldığını ve ev işlerini ancak gece yapabildiğini ifade eden genç kadın, gerekirse daha iyi yaşam şartları için çocuklarını bir yuvaya vermeyi bile düşündüğünü ancak anne sevgisinden mahrum kalacakları için buna gönlünün razı olmadığını söyledi.

Belediye ekiplerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren anne Nurcan Karaman, ''Belediye Başkanımız Lokman Ertürk'ten Allah razı olsun. Durumumdan haberdar olunca yardım göndermiş. Çocuklarımın yüzü uzun zaman sonra ilk kez bugün güldü, çok mutlu oldular.'' diye konuştu.
Kaynak: AA