Libya'da Yeni Askeri Güç

Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti, 'Ulusal Muhafızlar' adı altında bir askeri güç oluşturdu.

Libya'da Trablus merkezli Halife el-Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin (UKH), 'Ulusal Muhafızlar' adı altında bir askeri güç oluşturduğu bildirildi.

Yeni oluşturulan Ulusal Muhafızlar'dan yapılan yazılı açıklamada, askeri gücün tüm emniyet birimleriyle işbirliği içinde istikrara katkı sağlama görevine başladığı belirtildi.

Ulusal Muhafızların, terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadeleyi sürdüreceği ifade edilen açıklamada, askeri gücün devletin ve vatandaşların güvenliğine zarar veren her türlü terör eylemine karşı görevde olacağı kaydedildi.

Açıklama ayrıca, söz konusu gücün yasa dışı göçle mücadele edeceği, yabancı ülke büyükelçiliklerinin ve diplomatik misyonların korunması ile diplomatların emniyetini sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada, Ulusal Muhafızlar'ın kime bağlı olduğu açıkça belirtilmese de yerel medya araçları söz konusu gücün Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne bağlı olduğunu aktardı.

- Askeri geçit

Öte yandan Ulusal Muhafızlar'a bağlı yaklaşık 25 araçlık konvoy, başkent Trablus sokaklarında askeri geçit yaptı.

Çeşitli silahlarla donatılmış ve üzerinde Ulusal Muhafızlar'ın amblemi olan araçlar, Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne bağlı Salahaddin bölgesindeki karargahtan çıkarak, başkentin çeşitli bölgelerinde tur attı.

Guveyl başbakanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti, geçen ekim ayında, Trablus'ta faaliyete başladığını duyurmuştu. Guveyl, aralık ayında ülkede bir askeri güç oluşturmayı planladığını açıklamıştı.
Kaynak: AA