İran Milli Günü Resepsiyonu

İran'ın Ankara Büyükelçiliğinde milli gün dolayısıyla resepsiyon düzenlendi Kalkınma Bakanı Elvan: 'Ülkelerimiz arasındaki derin bağların önümüzdeki dönemde de halklarımızın ortak çıkarları temelinde her alanda gelişeceğine inancım tamdır' İran'ın Ankara Büyükelçisi Fard: 'İran'ın Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'de bulunan konsolosluklarıyla iki ülke cumhurbaşkanının belirttiği yol doğrultusunda en iyi şekilde çalışmaya ve çabalamaya gayret ediyoruz'.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İran'ın milli günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda, 'Ülkelerimiz arasındaki derin bağların önümüzdeki dönemde de halklarımızın ortak çıkarları temelinde her alanda gelişeceğine olan inancım tamdır.' dedi.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard, ülkesinin millii gün dolayısıyla elçilik konutunda resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ile yerli ve yabancı davetli katıldı.

Büyükelçi Fard, 'İran'ın Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'de bulunan konsolosluklarıyla iki ülke cumhurbaşkanının belirttiği yol doğrultusunda en iyi şekilde çalışmaya ve çabalamaya gayret ediyoruz.' dedi.

Fard, 15 Temmuz başarısız darbe girişimine de değinerek, 'Türk halkını demokrasi ve kendi özgürlükleri doğrultusunda verdikleri mücadele ve çabalardan dolayı tebrik ederiz.' diye konuştu.

- 'İki ülke arasındaki diyaloğun içeriği, alışılagelmiş ilişkilerin çok daha ilerisindedir'

Kalkınma Bakanı Elvan da iki ülke arasındaki diyalog ve işbirliğinin ilerletilmesinin, bölgedeki sorunlu konulara ortak çözümler getirilmesi bakımından da önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin, yüzyıllardır süregelen ortak geçmişin sunduğu tecrübe ve köklü devlet geleneğine dayandığını belirten Elvan, 'İki ülke arasındaki diyaloğun içeriği, alışılagelmiş ilişkilerin çok daha ilerisindedir.' şeklinde konuştu.

Elvan, 'Ülkelerimiz arasındaki derin bağların, önümüzdeki dönemde de halklarımızın ortak çıkarları temelinde her alanda gelişeceğine olan inancım tamdır. Dost ve komşu İran'ın Milli Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum.' dedi.

Resepsiyon, yapılan konuşmaların ardından, İranlı öğrencilerin verdiği konserle sona erdi.

Kaynak: AA