Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'ye kurulacak Mimar Sinan Eserleri Parkı (Minia Park) projesinde sona yaklaşıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, proje danışmanı ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile bir araya geldi, proje üzerinde değerlendirme yapıldı.

Başkan Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, projenin 40 dönüm arazi üzerine uygulanacak parkın Hıdırağa mevkisinde olacağını belirtti.

Parkın Edirne’de yeni bir destinasyon merkezi oluşturacağını ve Yıldırım Mahallesi'nde turizm potansiyelini arttıracağını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

'Giriş alanında Mimar Sinan’ın tanıtımı yapılacak, eserlerinin, döneminin önemi burada anlatılacak. Ana giriş binasında Mimar Sinan’ın hayatı ve eserler ile ilgili bilgiler verilecek. Hediyelik eşya ile ilgili satış noktası bulunacak. Çocukların Mimar Sinan’ı tanımaları için burada masal parkı yer alacak. Seyir terasında gün batımı izlenebilecek. İlk tasarımları tamamlandı. Metin Sözen hocamız da projeyi detaylı bir şekilde inceledi. Gerekli düzeltmeleri birlikte yaptık. Metin Sözen, Mimar Sinan’ı ve eserlerini en iyi tanıyan bir isim. Bizlerle birlikte Edirne’ye her zaman sahip çıkıyor, destek oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Proje çok kısa zamanda hazır olacak.'

- Kedi, köpek kulübeleri tamamlandı

Uzunköprü Belediyesi, kedi ve köpekler için 10 kulübe yaptı.

Uzunköprü Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneğinin talebi doğrultusunda yapılan 5 kedi ve 5 köpek kulübesi yerlerine konuldu.

Talep gelmesi halinde kulübe yapımına devam edileceği belirtildi.

- Mesleki yeterlilik sınavı yapıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda mesleki yeterlilik sınavı yapıldı.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, sınav TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen kurumun işbirliğinde gerçekleştirildi.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların Mesleki Yeterlilik Kurumu'na (MYK) ait Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları gereken iş kolunda çalışan 33 personel sınava katıldı.

- Sevginiz bir ağaç gibi kök salsın

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, TEMA Vakfı’nın çiçekler, yapraklar, laleler, kuşlar ve orman gibi çeşitleri bulunan TEMA nikah ürünlerini, 'Sevginiz bir ağaç gibi kök salsın' konseptiyle çiftlerin beğenisine sunduğunu duyurdu.

Çoğal, yaptığı yazılı açıklamada, TEMA'nın çiçekler, yapraklar, laleler, kuşlar ve orman gibi çeşitleri bulunan TEMA nikah ürünlerini, 'Sevginiz bir ağaç gibi kök salsın' konseptiyle çiftlerin beğenisine sunduğunu kaydetti.

Çoğal, çiftlere doğaya armağan vermeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: AA