'Dayanıklı Çocuk' Temalı Resim Sergisi

İzmir'de kendi bakış açılarıyla dayanıklılığı anlatmak isteyen çocuklar, 'dayanıklı çocuk' temalı resim sergisindeki resimleri ve dayanıklılığı dile getirdikleri kısa cümleleriyle ziyaretçilerden beğeni topladı 10 yaşındaki Sökmen: 'Dayanıklı çocuk, aklına koyduğunu zirveye taşıyan ve hayallerini gerçekleştiren çocuktur'.

İzmir'de 7-13 yaşlarında çocukların gözünden 'dayanıklılığı' anlatmak üzere düzenlenen 'dayanıklı çocuk' temalı resim sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İzmir'de bir otelde gerçekleştirilen ve Egeden Çocuk ve Travma Vakfı tarafından gerçekleştirilen sergide 'dayanıklı çocuk' temasının resimle ve kısa cümlelerle anlatılması istenilen çocukların resimleri büyük ilgi gördü.

Egeden Çocuk ve Travma Vakfı kurucularından Nur Furtun Sökmen, 'dayanıklı çocuk' temalı bir sergi gerçekleştireceklerini duyurduklarında yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını, çocuklar ve ailelerinden çok güzel tepkiler aldıklarını söyledi.

Sökmen, böyle bir çalışmanın daha önce yapılmadığını belirterek, çocukların gözünden dayanıklılığı görmenin çok etkileyici olduğunu ve sergiyi gezerken ağlayanlar olduğunu kaydetti.

Vakfın kurucularından Ümran Korkmazlar, herkesin bir travması olduğunu ve çocukların dayanıklılık temasını şahane bir şekilde resimlerine yansıttıklarını söyledi.

Sergide resmi yer alan 10 yaşındaki Selen Sökmen, 'dayanıklı çocuk' temasını 'Dayanıklı çocuk, aklına koyduğunu zirveye taşıyan ve hayallerini gerçekleştiren çocuktur.' cümleleriyle anlattı.

Dayanıklılığı resme dökmeye çalışan ve kısa bir cümleyle dile getiren 8 yaşındaki Can Bakırsoy ise 'dayanıklı çocuk' temasını 'Korkularıyla yüzleşerek, cesur ve güçlü olan çocuk dayanıklı çocuktur.' sözleriyle ifade etti.

Etkinliğin sonunda sergiye katkıda bulunan ve açılış organizasyonunda yardımcı olan çocuklara teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: AA