CHP İzmir Milletvekili Altıok Açıklaması

'İhtiyacımız olan rejim değişikliği, yeni bir Türkiye değil, yeni ve adil bir iktidardır'.

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 'İhtiyacımız olan rejim değişikliği, yeni bir Türkiye değil, yeni ve adil bir iktidardır.' dedi.

Altıok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en köklü ve uluslararası saygınlıkta örnek üniversitelerinin, birbirinden kıymetli akıllarının, aydınlarının, akademisyenlerinin 'KHK'ların kıskacı altında olduğunu' savundu.

'Başkanlık sistemini istememek, barış istemek, düşünmek, ifade etmek suç mu?' diye soran Altıok, sürecin, darbe girişimiye mücadeleden, iktidarın kendilerini gibi düşünmeyenlere yönelik darbesine dönüştüğünü öne sürdü. Altıok, şunları söyledi:

'Sadece düşüncelerini ifade ettikleri için, sendikalı olup itirazlarını eylemlerle dile getirdikleri için, barış istedikleri için, direnme ve protesto haklarını kullandıkları için, toplumu aydınlattıkları için ya da kısaca 'hayır' dedikleri için işinden, ekmeğinden, geleceğinden edilen tüm kamu emekçilerinin, tüm aydınlanma savaşçılarının yanındayız. Her biri adalete kavuşana kadar, işlerine dönene kadar direnç ve kararlılıkla mücadelelerine sahip çıkacağız. Ömürlerini adadıkları mesleklerini onlara AKP bahşetmedi ki tek bir adamın hıncı ve hırsı uğruna onun iktidarının koruyucuları dilediği zaman ellerinden alsın.

Onlar dönecek. 12 Eylül'ün 1402'lik aydınları, akademisyenler nasıl üniversitelerine geri döndüyse bugün ihraç edilen akademisyenler de geri dönecekler. Bu hukuksuz kararların altında imzaları olanlar da hukuk çerçevesinde bunun bedelini ödeyecekler. Biz bize emanet edilen bu cumhuriyeti atalarımızdan aldığımız ışıkla çocuklarımıza devredeceğiz.İhtiyacımız olan rejim değişikliği, yeni bir Türkiye değil, yeni ve adil bir iktidardır.'

Kaynak: AA