Ünye Kaymakamı Güney Muhtarın Sorunlarını Dinledi

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, 85 mahallesi olan Ünye ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek tanışma ve istişare gerçekleştirdi.

Güney, ilçenin mahalle muhtarlarıyla tanışma ve istişare toplantısının ilkini Ünye Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Güney, muhtarların mahallerde devletin en üst düzey temsilcisi olduğunu ve muhtarların önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi.

'Devlet tarafından bakıldığında devletin halka en yakın olduğu, vatandaş tarafından bakıldığında da vatandaşın devlete en yakın olduğu ilk basamak muhtarlardır. Bu bağlamda muhtarlar mahallerde devletin en üst düzey temsilcisidir.' diyen Kaymakam Güney, şunları söyledi:

'Muhtarlık, devlet yapısının şekillendiği ilk hücredir. Örnek verecek olursak; hücreler dokuları, dokular organları, organlar bedeni ve vücudu meydana getiriyor. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir hayat sürmelerini sağlamak adına devletimizin yaptığı çalışmaların aktarılması ile ilgili muhtarlarımızla sık sık bir araya gelmeyi planlıyoruz. Yapılan bu toplantılar sayesinde halkımızın sorunlarına ve isteklerine daha hızlı çözümler bulacağız. Toplantıya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'

Toplantıda söz alan mahalle muhtarları, mahallerde yaşadıkları sıkıntıları ve talepleri dile getirdi.

Kaynak: AA