TFSF'den 'Sıtkı Fırat Retrospektif' Sergisi

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Sıtkı Fırat'ın retrospektif sergisine 11 Şubat10 Mart'ta ev sahipliği yapacak.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), 2016'da hayatını kaybeden dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Sıtkı Fırat'ın retrospektif sergisine ev sahipliği yapacak.

TFSF'den yapılan açıklamaya göre, Sıtkı Fırat'ın retrospektif sergisi TFSF Sergi Salonu'nda, 11 Şubat-10 Mart'ta sanatseverlerle buluşacak.

Kariyeri boyunca Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP), TÜRKSAV, Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) gibi birçok kültür sanat ve meslek kurumunca ödüle layık görülen ve 86 yaşında hayata veda eden sanatçı Fırat, 2011 yılında da Kültür Turizm Bakanlığı tarafından Sanat Büyük Ödülü ile onurlandırıldı.

Erzincan Kemaliye ilçesinde 1930 yılında doğan sanatçı, 1949'dan itibaren fotoğraf çekmeye başladı. Türkiye’nin tanıtılmasını amaç edinerek adım adım dolaştığı ülkenin, doğasını, kültürel zenginliklerini fotoğrafladı.

Eserleri dergilerde, takvimlerde, Turizm Bakanlığı broşürlerinde ve afişlerinde kullanıldı. Yurdun birçok yöresi onun objektifi ile tanındı.

Kaynak: AA