Sezon Öncesi Adrasan Ve Olimpos'ta Alınacak Önlemler Değerlendirildi

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı turistik Adrasan ve Olimpos'ta yaz sezonu öncesi trafik düzenlemesi ve tur tekneleriyle ilgili toplantı düzenlendi.

Kumluca Kaymakamlığında düzenlenen toplantıda konuşan Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Adrasan ve Olimpos'un Kumluca'nın turizme açılan penceresi olduğunu, özellikle de yaz aylarında buraya gelen yerli ve yabancı turistler dolayısıyla nüfus artışı ve trafik yoğunluğu yaşandığını söyledi.

Bu olumsuzluklardan dolayı zaman zaman hem gelen misafirlerden hem de buralarda yaşayan yerli halktan şikayetler aldıklarını ifade eden Kaymakam Kara, sorunların çözümü için ortak fikir alışverişinde bulunmak ve yapılacak çalışmaları değerlendirmek amacıyla bir arada olduklarını belirtti.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, Adrasan ve Olimpos'ta yaşanan en büyük sıkıntıların başında trafik yoğunluğu, tur teknelerinin sahile yanaşma yerleri ve seyyar satıcılar olduğunu söyledi.

Bu konularda sezon öncesi alınacak kararların yaşanabilecek sorunları ortadan kaldıracağını ifade eden Çetinkaya, son derece bakir, deniz, kum, güneş ve doğal güzellikleriyle öne çıkan her iki turistik beldenin daha güzel ve yaşanılabilir hale geleceğini bildirdi.

Toplantıda, Adrasan ve Olimpos'ta ulaşım yollarının gidiş geliş olarak ayrılması, tur tekneleri için yanaşma ve iskele yeri belirlenmesi, bu alanda vatandaşların denize girmelerinin engellenmesi, seyyar satıcıların sahilde satış yapmalarına izin verilmemesi ve konuyla ilgili mart ayının ilk haftasında konuyla ilgili tekrar toplantı yapılması kararları alındı.

Toplantıya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Adrasan Mahalle Muhtarı Nail Aksoy, Yazır Mahalle Muhtarı Durmuş Karatekelioğlu, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Kaynak: AA