Mersin'de Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali Hazırlıkları Başladı

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm dünyadan engelli sanatçıları bir araya getirmek amacıyla hayata geçirilmesi planlanan, ’İçel Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ için hazırlık çalışmaları başladı.

Mersin'de Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali Hazırlıkları Başladı
İçel Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan, İçel Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali hazırlıkları kapsamında 7 farklı ülkenin İçel Fahri Konsolosları ve Festival Yürütme Kurulu üyeleri ile bir araya gelindi.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “İçel olarak engelliler konusunda oldukça duyarlı bir belediye başkanına sahibiz. İçel Büyükşehir Belediyesi olarak yurt içinde ve dışında sosyal farkındalık alanında pek çok ödül aldık. İçel’i engelsiz bir şehir haline getirme gayreti içerisindeyiz. Yapılacak festival ile engelli bireyler için hem bir ilki gerçekleştireceğiz hem de İçel’i tüm dünyaya tanıtmış olacağız. Bu konuda uluslararası katılımı arttırma hususunda fahri konsolosların desteklerini beklemekteyiz” dedi.

Katılımcıların da görüş ve önerilerinin alındığı toplantıya, Avusturya İçel Fahri Konsolosu Hüseyin Fazıl Tütüner, Litvanya İçel Fahri Konsolosu Armağan Öner, Slovakya Cumhuriyeti İçel Fahri Konsolosu Emir Bozkaya, Şili İçel Fahri Başkonsolosu Kerem Muradi, Estonya İçel Fahri Konsolosu Nebil Taşçı, İsviçre İçel Fahri Konsolosu Phillipe Tahinci ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçel Fahri Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu katıldı.

Kaynak: İHA