Kadirli'de İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısı

Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan başkanlığında İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

Belediye Devlet Bahçeli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Orhan, ilçenin huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik faaliyetlerinin değerlendirildiğini söyledi.

Muhtarların, mahalle ve köylerde devletin temsilcisi olduklarını, toplantının her ay düzenli şekilde yapılacağını belirten Orhan, şunları kaydetti:

'Her cadde, sokağa ve köye bir güvenlik elemanı koymamız çok zor. Bu konuda bize en büyük yardımcı olan ve fayda sağlayan muhtarlarımız olacaktır. Muhtarlarımız mahalle ve köylerinde olup bitenleri bilmelidir. Şüpheli durumlarda güvenlik güçlerine haber vermelidir. Ayrıca bölgenizdeki ihtiyaç sahibi haneleri ve kişileri tespit ederek ilgili birimlere ve yetkililere bildirerek ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerinin giderilmesine yardımcı olmalı. Ayrıca zararlı alışkanlıklarla mücadele edilmesi konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istiyoruz. Bu konularda muhtarların önemli sorumlulukları vardır. '

Toplantıya, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Emniyet Müdürü Doğan Urhan, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Büyükakçalı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA