İtalya'ya Giden Öğretmenler Döndü

Sorgun Yunus Emre Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen 'Etkili İletişim ve Çatışma Çözümünde Yenilikçi Yöntemler' isimli proje kapsamında İtalya’ya giden 10 öğretmen Sorgun’a döndü.

Okul Müdürü Mehmet Kılınçarslan İtalya’ya giden öğretmenlerin, projenin temel konusu olan etkili iletişim ve çatışma çözümü konusunda yapılan çalışmaları, nasıl uygulandığını, eğitim sistemini incelediklerini söyledi.

Bu konuda, 10 gün boyunca 10 öğretmenin, eğitim aldığını ifade eden Kılınçarslan, 'Farklı kurum kuruluş ve okulları ziyarette ettiler. Öğretmenlerimiz Avrupalı meslektaşlarıyla bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulundular. Eğitim programıyla etkili iletişim ve çatışma çözümü konularında sınıf içi ve dışında eksikliklerin giderilmesi için yeni beceriler, yeni teknik ve metot geliştirme becerisi kazandılar. Projemizin bundan sonraki sürecinde, eğitimine katılan öğretmenlerimiz ilçemizin diğer okullarında görev yapan öğretmenlere bilgilendirme toplantıları ve atölye çalışmaları yaparak, edindikleri bilgi, beceri, kazanımları paylaşacaklar.' dedi.

Kılınçarslan, öğretmenlere kurs eğitiminde, gözlemlemelerde ve kıyaslama faaliyetlerinde elde ettikleri tüm kazanımlarını gösteren Europass Sertifikası verildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA